Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

In de Achterhoek met ‘BuitenGewoon’

Geplaatst op 03-10-2021 in Nieuws.

Wat is de Achterhoek mooi! In de uitzending van 2 oktober van het natuurprogramma BuitenGewoon konden we laten zien hoe wij ons inzetten om dat karakteristieke coulisselandschap te beschermen en te versterken.

Dat deden we samen met de inspirerende Gerjo Koskamp van Boerderij Ruimzicht en de vrijwilligers van de Bomengroep Oude IJsselstreek. De winst? Prachtig landschap volop biodiversiteit en gezond en diervriendelijk eten. Dit is waar Natuur en Milieu Gelderland voor staat en waar we ons, o.a. met alle deelnemers aan het Platform Natuurinclusieve landbouw Gelderland, voor inzetten.

Bijna jammer als je geen boer bent… maar gelukkig kun je toch iets doen: koop de producten van deze boeren! Zó ontzettend lekker en beter voor de aarde, het landschap en onze natuur. Kijk voor adressen bij jou in de buurt op Good Food Club – Natuur en Milieu Gelderland.

De uitzending geeft een mooi inkijkje van wat er gebeurt als we dat met elkaar mogelijk maken: mooie plaatjes van de Achterhoek, kalfjes die gewoon bij de moeder lopen, varkens die door de modder rollen en een bizar mooie boomkikker die een showtje geeft.

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.