Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Helpdesk: Vervuilde sloot

Geplaatst op 12-09-2015 in Nieuws.

Wat te doen bij een verontreinigde sloot?

Datum: Vraag binnengekomen in september 2015
Betreft: Vervuilde sloot bij Vaassen
Behandeld door: Thijs Belgers

Kwestie

“Ik ben nu aan het wandelen in de omgeving van Vaassen en zie op de sloot een verdachte blauwe waas liggen. Het lijkt op een olieachtige verontreiniging. Kan ik dit bij jullie melden?”

Reactie GNMF

Dit kan een onschuldig verschijnsel zijn met ijzerrijk water. In combinatie met bepaalde bacteriën geeft dat een blauwachtige kleur.

Mocht je toch het vermoeden hebben dat hier olie ligt, neem dan voor de zekerheid contact op met het betreffende waterschap. In dit geval Waterschap Vallei en Veluwe. Hun telefoonnummer voor het melden van calamiteiten is 055-5272272.

Tip

Wanneer je vermoedt of zeker weet dat een sloot of ander water verontreinigd is, neem dan direct contact op met het waterschap van het gebied. In Gelderland zijn drie waterschappen, elk met een telefoonnummer waarop je calamiteiten kunt melden.

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.