Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Hattemerpoort genomineerd voor Gelderse Prijs Ruimtelijke Kwaliteit

Geplaatst op 04-08-2020 in Nieuws.

Het project Hattemerpoort is genomineerd voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit! Het thema van deze tweejaarlijkse prijs van de provincie Gelderland is dit jaar ‘Brede blik op ruimte’. Natuur en Milieu Gelderland was de trekker van dit project, waarin natuur en recreatie tussen Veluwe en IJssel meer ruimte hebben gekregen.

De Hattemerpoort is bijna afgerond. Nieuwe bosjes, waterpoelen en kruidenrijke graslanden zorgen voor allerlei (zeldzame) planten en dieren. Ook zijn er verschillende obstakels opgeruimd. Daardoor kunnen dieren makkelijker tussen de Veluwe en de IJssel heen en weer trekken.
Hattemerpoort bestond uit elf deelprojecten. Na vier jaar werken zijn nu alle projecten af, of in een vergevorderd stadium. Ze zijn uitgevoerd door onder meer Geldersch Landschap & Kasteelen, Waterschap Vallei en Veluwe en de gemeenten Heerde en Hattem. Natuur en Milieu Gelderland was in opdracht van de provincie Gelderland de gebiedsregisseur en coördineerde de uitvoering. Die taak zit er nu op.

Ruimtelijke kwaliteit

Met de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit bevordert de provincie de dialoog over hoe we onze eigen leefomgeving inrichten en of we daar goed in slagen. Koesteren, behouden, versterken of vernieuwen we onze ruimtelijke kwaliteit? Over kwaliteit kunnen we lang discussiëren, maar kwaliteit moet je vooral laten zien. Dus waar in Gelderland zijn mooie projecten gerealiseerd?
Er zijn twee prijzen: een juryprijs en een publieksprijs. Beide zijn € 10.000,- waard. De winnaars worden in december bekendgemaakt.

Project Hattemerpoort, Natuur en Milieu Gelderland

Nominaties Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit, Provincie Gelderland

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Projectleider bij Natuur en Milieu Gelderland
Marieke is het aanspreekpunt voor het thema Voedsel en Schone Lucht. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.