Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Groene Kieswijzer Gelderland

Geplaatst op 27-02-2019 in Nieuws.

Natuur, landschap, duurzame energie en ruimtelijke ordening behoren tot de grote thema’s voor de provincies. Zij nemen hierover de belangrijkste besluiten. Het is veel kiezers echter niet altijd duidelijk waarover die besluiten precies gaan. Laat staan hoe politieke partijen over de onderwerpen denken. Je vindt als kiezer groen een belangrijk thema, maar je weet niet op welke partij je dan moet stemmen. Wat nu?

De gezamenlijke groene organisaties van Gelderland hebben speciaal voor de provinciale verkiezingen van 20 maart een groene kieswijzer ontwikkeld. Hiermee reiken ze de kiezer de mogelijkheid aan om op basis van 19 stellingen te bepalen welke partij(en) het dichtste bij zijn/haar eigen standpunten ligt.

Kom kijken!

Op vrijdag 1 maart om 14.00 uur vindt op de Posbank de lancering plaats van de Groene Kieswijzer Gelderland, nabij het Paviljoen, Beekhuizenseweg/Schietbergseweg in Rheden. Verschillende politieke partijen hebben al aangekondigd erbij te zijn en live de kieswijzer in te vullen. Komen ze uit bij hun eigen partij? Kom zelf kijken!

Vul hem in!

Wil jij weten hoe groen de Gelderse partijen zijn? Ga dan naar de Groene Kieswijzer Gelderland en vul hem zelf in.
De Groene Kieswijzer is ontwikkeld door de Gelderse Natuur en Milieufederatie, Natuurmonumenten,  Stichting Landschapsbeheer Gelderland en IVN Gelderland.

Groene Kieswijzer Gelderland

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Projectleider bij Natuur en Milieu Gelderland
Marieke is het aanspreekpunt voor het thema Voedsel en Schone Lucht. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.