Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

GoodFoodClub voor lokaal, duurzaam voedsel

Geplaatst op 24-06-2019 in Nieuws.

In september lanceren de Natuur en Milieufederaties de Goodfoodclub.nu. Een digitaal platform waar aanbieders van lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel zich kunnen presenteren. Ook kunnen consumenten er zien waar zij het in hun buurt kunnen kopen. Het platform wordt momenteel gevuld. Doe je mee?

GoodFoodClub

Verkoop jij met jouw bedrijf of initiatief lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel? Doe dan mee met de GoodFoodClub en meld je aan voor een plekje op het platform. De eerste aanbieders staan er al op en ook consumenten kunnen zich al aanmelden. Om je initiatief aan te melden kun je een mail sturen naar Marieke Gorkink, m.gorkink@gnmf.nl, projectleider GoodFoodClub in Gelderland.

Bewuster

Nederlanders worden steeds bewuster als het aankomt op voedsel en gezondheid. En terecht, want het heeft een enorme impact op het milieu. Het produceren van eten en drinken kost veel grondstoffen en energie en er gaat veel verloren. Maar liefst 20 tot 35% van de milieubelasting en CO2-uitstoot komt van voedsel. Dat is nog meer dan ons vervoer. Door duurzamer te eten kun je je milieu-impact tot wel 50% verlagen.

Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven, boerenbedrijven en coöperaties die hun duurzaam geproduceerde voedsel dichtbij huis willen afzetten. Die gaan voor kwaliteit en die de schakels tussen consument en producent er zoveel mogelijk tussenuit willen halen. Maar soms is het lastig om de weg te vinden naar de consument. En daar kan de Goodfoodclub bij helpen.

Marieke Gorkink, m.gorkink@gnmf.nl

Natuurinclusieve landbouw in Gelderland, GNMF

 

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Projectleider bij Natuur en Milieu Gelderland
Marieke is het aanspreekpunt voor het thema Voedsel en Schone Lucht. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.