Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Goed nieuws voor de IJsselvallei

Geplaatst op 15-09-2022 in Nieuws.

Goed nieuws, altijd fijn! Er is 1,4 miljoen euro beschikbaar gesteld voor duurzame projecten in de IJsselvallei.

Afgelopen jaren zijn we als Natuur en Milieu Gelderland betrokken bij het ‘masterplan IJsselvallei’, dat onder de vlag van Veluwe op 1 tot stand is gekomen. Dit samenwerkingsverband van gemeenten, terreinbeheerders en belangenorganisaties voor natuur en voor landbouw heeft een agenda met 19 projecten aangeboden aan de provincie. De 19 projecten zijn gericht op klimaatadaptatie, versterken van biodiversiteit en landschap, verduurzaming van de landbouw en ontwikkeling van bij het gebied passende recreatie.

Voor het eerste van die 19 projecten is nu de financiering beschikbaar gesteld vanuit het Rijk, provincie, waterschap en gemeenten.

Brongebied Grote Wetering

Het gaat om het middengebied van de IJsselvallei, aangeduid als brongebied Grote Wetering, het gebied tussen Apeldoorn, Twello en Klarenbeek. Onze collega Maarten Witberg is sinds 2021 projecttrekker voor dit gebied. In samenspraak met allerlei belanghebbenden heeft hij een projectvoorstel gemaakt, met daarin onder andere de aanleg van singels, lanen en bosjes en de versterking van de samenwerking tussen boeren, bewoners en natuurbeheerders. Daarmee gaan we laten zien dat duurzame landbouw,  recreatie en een mooi en biodivers landschap goed samen kunnen gaan.

Dit project heeft nu dus financiering toegekend gekregen. Een mooi resultaat! De komende maanden worden de details uitgewerkt en vervolgens gaat de echte uitvoering van start.

Hier lees je over de start van onze betrokkenheid en inzet bij het Masterplan IJsselvallei:

Masterplan IJsselvallei presenteert zich

Maarten Witberg
Maarten Witberg
Maarten Witberg, medewerker Ruimte en gebiedsontwikkeling