Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

GNMF verwelkomt Voedselbos De Parkse Gaard

Geplaatst op 03-04-2019 in Nieuws.

Parkse Gaard Bestuur januari 2019

Het bestuur van Stichting De Parkse Gaard. Vlnr: Irene van der Huizen, Margreet Jellema, Erwin Roze, Annet Venbrux en Wim van Middelaar.

Voedselbos De Parkse Gaard is het jongste lid van de GNMF. Dit voedselbos is in 2016 aangeplant en wordt beheerd door Stichting De Parkse Gaard.

 

Vijftien vrijwilligers beheren sinds 2016 het voedselbos De Parkse Gaard bij Elst. Op anderhalve hectare worden de bomen, struiken en planten bewust gekozen en geplaatst om als geheel een ecosysteem te vormen dat zichzelf in stand houdt. Net zoals een echt bos dat doet.

Stabiel natuurlijk systeem

In een voedselbos gaan natuurontwikkeling en voedselproductie hand in hand. Een natuurlijkbos is in staat op eigen kracht rijk en langdurig te groeien en te bloeien. Die kenmerken past De Parkse Gaard toe op voedselgewassen. Daarom spelen vaste bomen en struiken en planten de hoofdrol in het voedselbos en niet eenjarige soorten. Op termijn ontstaat zo een stabiel natuurlijk systeem dat ziekteresistent genoeg is en gevarieerd en gezond voedsel voortbrengt.

Doe mee!

Mensen die mee willen werken aan De Parkse Gaard zijn van harte welkom. Bijvoorbeeld voor het onderhoud, educatie, workshops, excursies en PR. Ook kun je bijdragen met het maken van plannen voor doorontwikkeling en het vermarkten van de producten.

De Parkse Gaard, De Park in Elst, info@deparksegaard.nl, 0481 371603

De Parkse Gaard

 

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.