Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

“Gezondheid is voor iedereen belangrijk”

Geplaatst op 16-02-2021 in Nieuws.

Maud de Groot, junior-bestuursadviseur bij de gemeente Arnhem, zet zich per februari 2021 ook in voor de Schone Lucht-ambities van de gemeente. Van de uitdagingen die haar collega Peter Swart noemde, zal Maud zich voornamelijk bezig houden met houtstook en het Burgermeetnet.

Maud: “Een houtkachel, open haard of een vuurkorf in de tuin is natuurlijk heel gezellig. Maar er komen ook stoffen vrij, die schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid. Zowel voor de stoker, als omwonenden.

We zetten momenteel vanuit gemeente Arnhem vooral in op voorlichting.  Daarvoor hebben we de samenwerking gezocht met Natuur en Milieu Gelderland.

We zijn dus heel blij met de workshops ‘Kachel stoken zonder overlast’.  Ook de Stookwijzer.nu en het Stookalert van het RIVM  zijn hulpmiddelen waar ik graag naar verwijs.

Ik realiseer me dat er gevoeligheden bestaan bij het stoken van hout, maar gezondheid is belangrijk voor iedereen, dat is een overstijgend belang.

Samen met burgers, Natuur en Milieu Gelderland, de regionale aanpak van de Provincie, het Rijk, de GGD’s, het KNMI, de RIVM,  en andere partijen die zich hiervoor inspannen, hoop ik verder te komen in het verbeteren van onze luchtkwaliteit.”

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Projectleider bij Natuur en Milieu Gelderland
Marieke is het aanspreekpunt voor het thema Voedsel en Schone Lucht. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.