Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Gezocht: Vrijwilligers voor afvalonderzoek langs Maas en Waal

Geplaatst op 05-01-2018 in Nieuws.

Voor het eerst in Nederland wordt een grootschalig onderzoek gestart naar rivierafval langs de Maas en Waal met citizen science (burgerwetenschap). Dit onderzoek is onderdeel van Schone Rivieren, een initiatief van IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee. Je kunt je nu opgeven om mee te doen aan dit unieke rivierafvalonderzoek. Hiermee kun jij het verschil gaan maken in de aanpak van de plastic soep.

Kennis over zwerfafval

IVN zoekt enthousiaste vrijwilligers die als onderzoeker een bijdrage willen leveren aan kennis over zwerfafval op de oevers van Nederlandse rivieren. Je voelt je betrokken bij het rivierenlandschap en/of de afvalproblematiek. Misschien ben je al actief als Maasjutter of Waaljutter. Je werkt nauwkeurig zodat de metingen betrouwbaar zijn. Je bent communicatief vaardig, zodat je eventuele voorbijgangers met vragen kunt uitleggen wat je aan het doen bent en waarom. Basiskennis van Excel is gewenst bij het invoeren van de resultaten. Je bent jaarlijks beschikbaar op 3- 4 dagen (1x training, 2x meting in het voor- en najaar, 1x evaluatie).

Voor de eendaagse training kun je kiezen uit drie data en locaties, waaronder 27 januari in ‘s-Hertogenbosch

Meer weten?

Woon je langs Maas of Waal en wil je de plastic soep aanpakken? Meld je dan aan bij IVN Gelderland. Klik hier voor alle informatie.

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.