Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Genomineerden Stookjerijk Trofee 2018 bekend

Geplaatst op 13-09-2018 in Nieuws.

Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Leiden en Lelystad zijn genomineerd voor de Stookjerijk Trofee 2018. Deze wordt op 25 oktober uitgereikt aan de gemeente met de groenste prestatieafspraken.

Prestatieafspraken worden gezamenlijk opgesteld door huurdersverenigingen, corporaties en de gemeente. De prestatieafspraken van de veertig grootste gemeenten (G40) worden vergeleken op korte en lange termijn ambities, huurdersparticipatie, monitoring en overige duurzame maatregelen. Vorig jaar won Utrecht de Stookjerijk Trofee; eerder waren dat Nijmegen en Zwolle.

Symposium Bewonersenergie

De jury bestaat uit de Woonbond, Aedes, VNG, het ministerie BZK en de Gelderse Natuur en Milieufederatie. De uitreiking vindt plaats op donderdag 25 oktober te Nijmegen tijdens het landelijke symposium Bewonersenergie – Op zoek naar je rol in de energietransitie. Dit symposium wordt georganiseerd door het Platform Nijmeegse Woningcorporaties, LUX en Stookjerijk.

Uitnodiging en programma symposium Bewonersenergie

Stook je rijk

De Stookjerijk Trofee is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties. De prijs zet gemeenten, woningcorporaties en huurdersverenigingen in het zonnetje die werk maken van groene prestatieafspraken. De huursector in Nederland heeft als doel om met haar woningen gemiddeld label B te halen in 2020, aardgasvrij in 2035 en daarna zo spoedig mogelijk naar energieneutraal. Om daar te komen, moeten we nog veel stappen zetten.

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.