Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

#Gelderland2071: publiek debat ruimte en landschap

Geplaatst op 15-07-2021 in Nieuws.

Denk eens terug aan 1971. Hadden we ons een concrete voorstelling kunnen maken van de wereld nu? Echt niet. Net zomin weten we nu hoe de wereld er over vijftig jaar uitziet. Toch hebben de keuzes die we nu maken over ruimte en landschap gevolgen tot ver voorbij onze eigen generatie.

Daarom starten we dit najaar ter gelegenheid van ons vijftigjarig bestaan een publiek debat onder de titel #Gelderland2071. Met dit debat willen we inspireren, uitdagen en onderzoeken: hoe gaan we keuzes maken voor een duurzame toekomst voor Gelderland? Jongeren, wetenschappers, bestuurders, politici, ondernemers en kunstenaars worden uitgenodigd hun visie te geven op onze speciale jubileumpagina. Ook de twee webinars op 22 september en 13 oktober zullen in het teken staan van deze uitdagende blik op de toekomst.

Binnenkort volgt meer informatie over hoe je bij kunt dragen aan dit debat. We kijken er enorm naar uit!

NB. op de foto de regeringsverklaring van het nieuwe kabinet Den Uyl, augustus 1971. Een paar verschillen met nu: niemand kijkt op z’n telefoon, weinig vrouwen, alleen maar witte mensen, alle mannen in pak met stropdas. Zien jullie er nog meer?

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.