Skip navigation MENU

Geen Nb-wet vergunning voor bouwplannen Rhederhof

Geplaatst op 06-04-2016 in Nieuws.

Provincie teruggefloten om bouwplan Rhederhof

De Raad van State heeft vandaag de provincie Gelderland teruggefloten met betrekking tot het bouwplan Rhederhof bij Rheden. Het gaat daarbij om een historisch landgoed op de Veluwezoom. De provincie had voor het bouwplan een natuurbeschermingswetvergunning verleend. Milieuorganisaties, waaronder de GNMF, zijn tegen de drie geplande appartementencomplexen op het landgoed. Zij hebben nu met succes bezwaar gemaakt bij de Raad van State. Zij stelden dat het bouwplan zou zorgen voor verstoring van de aanwezige natuur en zou leiden tot een hogere stikstofbelasting van kwetsbare vegetaties in het beschermde Veluwse natuurgebied.

Bijzonder landschap

Landgoed Rhederhof bij Rheden maakt deel uit van een reeks van landgoederen op de Veluwezoom en kenmerkt zich vanwege de bijzondere landschappelijke en cultuurhistorische waarde en aanwezige biodiversiteit. De huidige bouwplannen zijn volgens de milieuorganisaties te massaal en niet passend bij het karakter van de unieke omgeving. Zij vinden dat herstel van het landschap met minder bebouwing uitgangspunt zou moeten zijn.
De provincie zal zich nu moeten herberaden en binnen zes maanden met een nieuw besluit moeten komen.

Contact GNMF: Bernhard Oosting, 026 3523740

Thijs Belgers on EmailThijs Belgers on Linkedin
Thijs Belgers
Thijs Belgers
Externe communicatie
Thijs verzorgt de externe communicatie bij Natuur en Milieu Gelderland. Denk aan persberichten, website, sociale media en de nieuwsbrieven. Ook coördineert hij de Helpdesk.
Meer weten? t.belgers@natuurenmilieugelderland.nl, 06 2933 0517

We heten vanaf nu Natuur en Milieu Gelderland. Voor jou verandert er niets. Meer lezen over onze nieuwe naam