Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

GEA Masterclass over het klimaat drukbezocht

Geplaatst op 20-02-2019 in Nieuws.

Het Gelders Energieakkoord organiseerde onlangs een Masterclass Klimaat voor de Gelderse volksvertegenwoordigers. De Kilimanjaro Lodge bij Burgers Zoo in Arnhem zat vol met afgevaardigden van Gelderse gemeenten, provinciale staten en de Gelderse waterschappen.

Peter Drenth, gedeputeerde Energietransitie van provincie Gelderland, heette de deelnemers namens het GEA welkom op deze bijeenkomst. De Energietransitie is een grote uitdaging, waar we elkaar hard bij nodig hebben; “alleen ga je sneller, samen kom je verder”. En deze uitdaging vraagt kennis en kunde.

De meteo- en klimaatexperts Chiel van Heerwaarden en Ingrid van der Laan van Wageningen “Klimaat” Universiteit lieten de zaal daarom op een inspirerende wijze kennis maken met de weers- en klimaatdynamiek en wat dat voor Gelderland zou kunnen gaan betekenen. Aan de hand van vragen en de concrete uitleg daarop toonden ze welke gevolgen het menselijk handelen op weer en klimaat kan hebben.

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Projectleider bij Natuur en Milieu Gelderland
Marieke is het aanspreekpunt voor het thema Voedsel en Schone Lucht. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.