Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

GEA-gemeenten publiceren Handreiking verduurzaming vastgoed

Geplaatst op 23-11-2017 in Nieuws.

Hoe kunnen gemeenten hun vastgoed efficiënt verduurzamen? Om deze vraag te beantwoorden, hebben dertien Gelderse gemeenten samen de ‘Handreiking Verduurzaming maatschappelijk vastgoed’ geschreven. Hiermee kunnen alle gemeenten snel hun eigen gebouwen energiezuiniger maken.

De publicatie is een product van de tafel ‘Voorbeeldige overheid’ van het Gelders Energieakkoord (GEA). Op 23 november overhandigde tafelvoorzitter Tienke van der Werf (wethouder Zevenaar) het eerste exemplaar aan gedeputeerde Jan Jacob van Dijk.

Overheid als voorbeeld

De gemeenten en de provincie willen als overheden zichtbaar zijn binnen het GEA en het goede voorbeeld geven. Verduurzaming van de eigen gebouwen is als eerste kansrijke onderwerp gekozen. Denk bijvoorbeeld aan sportcomlexen, buurtcentra en gebouwen voor kunst, cultuur en welzijn. De tafel ‘Voorbeeldige overheid’ heeft een programmatische aanpak ontwikkeld, waarvoor gebruik is gemaakt van de kennis die nu al bij de gemeenten aanwezig is.
Tafelvoozitter Tienke van der Werf: “Deze tafel gaat door met andere onderwerpen. Duurzame mobiliteit, inkoop of verlichting staan op onze lijst. In wisselende samenstelling en in een wat hoger tempo”.

Gelders Energieakkoord

Meer dan driehonderd mensen zijn direct betrokken bij het vormgeven van het Gelders Energieakkoord, via de zeventien thematafels en subtafels die de overlegstructuur vormen. Gezamenlijk geven zij vorm aan de Gelderse energietransitie en leveren ze een bijdrage aan een klimaatneutraal Gelderland in 2050.
De Gelderse Natuur en Milieufederatie is samen met Alliander en Klimaatverbond Nederland initiatiefnemer van het Gelders Energieakkoord.

Meer lezen

Maarten Visschers
Maarten Visschers
Maarten werkte tot juli 2019 bij ons. Lees hier meer over ons team: www.gnmf.nl/team