Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Gaan boeren de vlinders, lieveheersbeestjes en vogels redden?

Geplaatst op 04-04-2019 in Nieuws.

Uitzending Gaan boeren de vlinders redden.Gaan boeren de vlinders redden in Gelderland? Die vraag staat centraal in een tv-reportage van Omroep Gelderland van 3 april. Aanleiding is het Actieplan Natuurinclusieve landbouw Gelderland, waarin staat dat alle boeren in Gelderland over acht jaar iets doen aan natuurherstel. Dat is nodig, want het gaat slecht met de vlinders, insecten en vogels. Boeren kunnen helpen de biodiversiteit te verbeteren.

Omroep Gelderland interviewde agrariër Rudie te Selle uit Huppel, Carla Evers (LTO Noord) en Petra Souwerbren (GNMF).
“Het wordt een hele opgave”, zegt Carla Evers in de tv-zending. “Maar het hoort ook bij de moderne tijd van boeren en ik denk dat heel veel boeren al wel iets doen”. De komende tijd gaat ze met boeren om de tafel. “Ik wil weten wat ze nodig hebben, waarom ze wel met natuur bezig zijn en waarom juist niet. Dit alles hebben we nodig om ook echt tot concrete acties te komen”.
Petra Souwerbren vult aan: “Ik hoop dat we over acht jaar weer iets horen op de akkers. De vogels die fluiten, de vlinders die weer rondfladderen en dat de insecten ook hun weg hebben teruggevonden naar het boerenland”.

Uitzending Gaan boeren de vlinders redden? Omroep Gelderland, 3 april

Actieplan Natuurinclusieve landbouw Gelderland

Petra Souwerbren on Email
Petra Souwerbren
Petra Souwerbren
Directeur
Petra is directeur bij Natuur en Milieu Gelderland. Je kunt met haar contact opnemen via p.souwerbren@natuurenmilieugelderland.nl of 06 2305 5791.