Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Bushcraft en bosbaden tijdens festival Beleef BuitenGewoon

Geplaatst op 23-06-2019 in Nieuws.

Festival BuitenGewoonTjilpende vogels, een licht zomerbriesje en de zon die door de toppen van de bomen heen schijnt. De Veluwezoom is zaterdag 6 juli het decor van Beleef BuitenGewoon, het natuurfestival van Omroep Gelderland. Zien we jou op het festival waar je de natuur kunt beleven en je kennis kan bijspijkeren?

Tijdens Beleef BuitenGewoon dompel je je helemaal onder in de Gelderse natuur. Doe mee met een fotografieworkshop, pluk je eigen voedsel bij elkaar, verdiep je in het lezen van wolken, ga mee op wildexcursie of sluit aan bij interessante colleges. En dat allemaal op één dag.

Ga mee op reptielenexcursie

De kans is groot dat je vaak over de Veluwe heen bent gelopen zonder dat je een adder, ringslang of zandhagedis bent tegengekomen. Maar de Veluwe staat toch echt bekend om de vele reptielen die er voorkomen. Tijdens de reptielen excursie van RAVON kom je erachter waar je op moet letten en leer je meer over de reptielen op de Veluwe.

Nederlands kampioen prepareren

Vogels, zoogdieren, vissen, reptielen en insecten. Bedenk het maar en de preparateurs van de Museumwinkel in Nijmegen zetten het op. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat? Tijdens een demonstratie zullen Nederlands kampioen prepareren, Sophie Kiela, en entomoloog Patrick Vos laten zien hoe dieren een tweede leven krijgen.

20 jaar natuurontwikkeling

Hoe heeft de natuur zich in Gelderland kunnen ontwikkelen? En wat kunnen we in de komende twintig jaar van de provincie verwachten? Gedeputeerde Peter Drenth en GNMF-directeur Petra Souwerbren spreken hierover met elkaar en het publiek. Natuurlijk gaat het dan ook over het Manifest Groen Gelderland van de Gelderse natuur- en landschapsorganisaties.

Programma Beleef BuitenGewoon

Manifest voor een Groen Gelderland

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.