Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Evenement HIER opgewekt 2020: online sessies

Geplaatst op 05-11-2020 in Nieuws.

Het grootste landelijke evenement over lokale duurzame energie in Nederland, HIER opgewekt, vindt dit jaar helemaal online plaats. Van woensdag 18 t/m vrijdag 20 november 2020 kun je kiezen uit zo’n 25 deelsessies van de Natuur en Milieufederaties en de Participatiecoalitie. Naast een plenair programma is er ook de Climate Comedy Night – met onder meer cabaretiers Martijn Koning en Rayen Panday. Het volledige programma van dit driedaagse evenement vind je op de site.

HIER Opgewekt is hét ontmoetingsmoment voor iedereen die betrokken is bij de lokale energie-initiatieven. De Natuur en Milieufederaties (NMF’s) zijn partner van het evenement. We verzorgen een aantal leuke en praktische webinars en huiskamersessies (zie onderaan deze pagina).

Burgerkracht

Het thema is dit jaar ‘Burgerkracht’. Met de toewijding van burgers houden we de energietransitie op gang. Zorgen we dat 50% van de wind- en zonneparken op land écht in handen komt van buurtbewoners. Laten we de stem van de mensen horen in de Regionale Energiestrategieën en de wijkaanpak voor aardgasvrije woningen. Op naar een duurzame en betaalbare toekomst voor iedereen in Nederland. Leve de burgerkracht!

Kom energie opdoen!

Het Evenement HIER opgewekt is een vrolijk evenement waar je een goede dosis positieve energie opdoet om verder te werken aan de energietransitie. Het is gericht op mensen van lokale energie-initiatieven en hun samenwerkingspartners – zoals overheden, warmtebedrijven, energieleveranciers en serviceverleners. Ga voor meer info en aanmelden naar www.evenementhieropgewekt.nl

De Natuur en Milieufederaties verzorgen de volgende webinars en huiskamersessies:

Webinars
Energietuin Assen-Zuid: zonnepark van de toekomst Christiaan Teule (NMF Drenthe) en Bram Busstra (Energiecoöperatie Duurzaam Assen) 18 november 15.30 – 16.30 uur
Realiseren van 50% lokaal eigendom Michiel Mulder (NMF Groningen)
Marije Arah (Pure Energie)
18 november 11.30 – 12.30 uur
Zet een coöperatief projectbureau op in je eigen regio Wijnand Jonkers (NMU)
Piet-Hein Speel (Energie van Utrecht)
19 november 14.30 – 15.30 uur
Laat de RES in je voordeel werken Jan Matthijsen (PBL)
Jennie Tissingh (Participatiecoalitie/Windunie)
19 november 11.30 – 12.30 uur
Jouw buurt aardgasvrij? Zet afspraken met de gemeente op papier Annerike Hekman (LSA bewoners/Participatiecoalitie)
Kirsten Notte (EnergieSamen)
19 november 13.30 – 14.30 uur
Huiskamersessies
Gebruik nooit de term NIMBY Alex de Meijer (Natuur en Milieu Gelderland)
Koos Nijssen (buurtvereniging Leefbaar Reeth)
18 én 20 november 12.30 – 13.30 uur
Jongeren betrekken bij de energietransitie Hanne van de Ven (BMF)
Joost Vosmer (KEK/ Groen!)
20 november 14.30 – 15.30 uur

 

Nando Habraken on Email
Nando Habraken
Nando Habraken
Duurzame energie en circulaire economie
Nando is onze specialist op het gebied van duurzame energie en circulaire economie. Hij zet zich in voor goede participatieve processen in de energietransitie, zoals de RES-sen. Meer weten? Neem contact op via email of bel naar 06-11622491.