Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Energiecoöperaties en natuurliefhebbers komen samen voor de Regionale Energiestrategie

Geplaatst op 10-02-2020 in Nieuws.

Vorige week hadden wij onze eerste twee vervolgbijeenkomsten over de Regionale Energiestrategie. Waar we in juni vorig jaar al een serie verkennende avonden over de RES hielden gingen we deze keer meer de diepte in. Bij de bijeenkomsten in Harderwijk en in Ede lieten we groepjes per subregio samen naar de mogelijke scenario’s die in de RES nu op tafel liggen kijken. Daarbij mochten alle groepen aangeven wat zij goed en minder goed aan het plan vonden en voorstellen doen over hoe zij de energietransitie in hun regio zouden vormgeven.

Het waren constructieve avonden. Door mensen met kennis van energie en mensen met kennis van natuur en milieu samen te brengen zijn we weer een stukje dichter bij een energietransitie gekomen die de natuur in onze provincie versterkt en waarvan de opbrengst bij de lokale bevolking blijft.

In de februari en maart zullen we nog meer van deze bijeenkomsten houden. Zo gaan we de komende weken nog langs de Achterhoek, de Cleantech Regio, Rivierenland en de regio Arnhem-Nijmegen.

Meer over het RES proces in Gelderland

 

Nando Habraken on Email
Nando Habraken
Nando Habraken
Duurzame energie en circulaire economie
Nando is onze specialist op het gebied van duurzame energie en circulaire economie. Hij zet zich in voor goede participatieve processen in de energietransitie, zoals de RES-sen. Meer weten? Neem contact op via email of bel naar 06-11622491.