Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Duisternis over de Overasseltse en Hatertse Vennen

Geplaatst op 13-08-2019 in Nieuws.

Het gebied van de Overasseltse en Hatertse Vennen is een prachtig natuurgebied. Veel mensen uit Nijmegen en de omliggende gemeenten komen hier vaak om te wandelen. Tijdens de Nacht van de Nacht op 26 oktober krijg je de unieke mogelijkheid om er in het donker te wandelen. Loop mee en beleef de natuur eens op een andere manier.

Overasseltse en Hatertse Vennen

Tijdens de wandeling vertellen de IVN-gidsen over het nachtelijke dierenleven van de Overasseltse en Hatertse Vennen. Ongetwijfeld zul je de effecten van lichtvervuiling ter plekke aanschouwen. Je zoekt vooral de donkere paadjes op, maar komt ook door het open gebied van de vennen. In principe gaat de wandeling zonder zaklamp en zo veel mogelijk in stilte.

Voor kinderen en hun ouders is er een apart kinderprogramma.

Wanneer: Nacht van de Nacht, zaterdag 26 oktober, 19.00 – 21.00 uur
Waar: Hessenbergseweg, parkeerplaats van Staatsbosbeheer
Deelname: € 2,00 per persoon. Gratis voor jongeren onder de 16 jaar en leden van IVN, KNNV en Groei en Bloei.
Aanmelden: Niet verplicht
Organisatie: IVN Rijk van Nijmegen

Nacht van de Nacht

Met de Nacht van de Nacht vragen de Natuur en Milieufederatie aandacht voor het belang en de schoonheid van duisternis. Op zaterdag 26 oktober worden in heel Nederland honderden activiteiten georganiseerd. Je kunt wandelen in bos en hei, sterren kijken en nog veel meer. Kijk voor alle activiteiten op de landelijke website.

Wil jij ook een activiteit organiseren met jouw groep. Meld hem dan nu aan op dezelfde site! Of neem contact op met de Gelderse Natuur en Milieufederatie.

Nacht van de Nacht

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Projectleider bij Natuur en Milieu Gelderland
Marieke is het aanspreekpunt voor het thema Voedsel en Schone Lucht. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.