Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Dood doet leven: unieke livestream van BuitenGewoon

Geplaatst op 28-01-2019 in Nieuws.

Het afgelopen jaar heeft BuitenGewoon een diversiteit aan livestreams georganiseerd. Hierdoor hebben natuurliefhebbers een kijkje kunnen nemen in verschillende natuurverschijnselen, zoals de geboorte van een ooievaar en de hertenbronst. Dit jaar gaat BuitenGewoon van start met de livestream van een kadaver.

BuitenGewoon Livestream kadaverHet leven is een kringloop van ontstaan en vergaan. Maar ook na de dood gaat het leven verder. Deze livestream laat zien hoe dood doet leven. Vanaf vandaag staat de livestream van BuitenGewoon gericht op een kadaver; een overleden ree.
De dood in beeld brengen klinkt misschien wat hevig, maar tegelijkertijd is het een onderdeel van de natuur. Tijdens de livestream zullen natuurliefhebbers ondervinden dat de dood van de ene diersoort behoort tot het leven van een andere diersoort. Welke dieren komen er nu eigenlijk op een ree af? En hoe lang duurt het voordat een ree helemaal verslonden is?
Onder de livestream staat informatie over het belang van een kadaver in onze natuur.

Meer livestreams

Naast de livestream van de kadaver worden er dit jaar nog meer livestreams georganiseerd door BuitenGewoon. Zo kun je onder andere vanaf maart de ooievaars en hun jongen weer live volgen.

Livestream BuitenGewoon

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.