Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Doe mee: Plan Boom voor eigen tuin

Geplaatst op 28-10-2020 in Nieuws.

Tien miljoen bomen planten, dat is de ambitie van Plan Boom. Dat is het doel van Plan Boom in de komende vier jaar en iedereen kan daaraan bijdragen.

Beginnerspakket

Plan Boom heeft een pakket samengesteld met drie inheemse boompjes: de mispel, gele kornoelje en de gewone vlier. Met hun kleur en vruchten doen deze soorten het goed in iedere (stads)tuin. Zo kunnen ook mensen zonder groene vingers meedoen om Nederland groener, mooier en gezonder te maken.

De pakketten zijn online te bestellen en worden bij u thuis afgeleverd. Er zijn twee pakketten met ieder drie boompjes.
Pakket 1 ‘Ik heb de ruimte’: Je krijgt de drie boompjes thuis afgeleverd.
Pakket 2 ‘Voor mij en ergens anders’: Je krijgt één boompje thuis afgeleverd en je doneert je twee overige boompjes. Plan Boom zet die ergens op een mooie locatie in Nederland.

Beide pakketten kosten 25 euro. Bestellen kan op www.boompjesvoorbeginners.nl. Het hele jaar kunnen de pakketten worden besteld, uitlevering wordt gedaan gedurende het plantseizoen van november tot maart.

Samenwerking met de Groene Boerderij

Plan Boom draagt niet alleen met de bomen, maar ook op andere manieren aan een duurzamer Nederland. Voor het verpakken van de boompjes is samenwerking gezocht met de Groene Boerderij, een zorgboerderij in Den Ilp. Amber Groeneveld: “Wij zijn heel blij met deze samenwerking. Onze missie is om onze plek te delen met anderen en te leren leven met de natuur en elkaar. Dat doen wij onder meer met onze zorgboerderij en ons voedselbos en duurzaam te leren leven met de natuur, elkaar en onszelf.”

Plan Boom is een project van de Natuur en Milieufederaties, LandschappenNL en partners Trees for All, LSA bewoners, stichting wAarde en de stedelijke milieucentra. Samen planten zij, met heel Nederland, tien miljoen bomen. Overheden, buurtinitiatieven, grondeigenaren en iedereen met een eigen tuin(tje) kan helpen om dit doel te realiseren. Doe je ook mee?

Erik-Jan Bijleveld on EmailErik-Jan Bijleveld on LinkedinErik-Jan Bijleveld on Twitter
Erik-Jan Bijleveld
Erik-Jan Bijleveld
Natuur en landbouw
Meer weten? Neem contact op met Erik-Jan: e.bijleveld@natuurenmilieugelderland.nl, 06 3371 8399