Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2019

Geplaatst op 10-09-2019 in Nieuws.

Judy Cerfontaine van kledingatelier DierbaarGoed won vorig jaar de eerste Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs. Op 29 november 2019 reikt de Club van Dirk weer deze prijs uit. Zowel grote als kleine initiatieven in Arnhem komen ervoor in aanmerking. De prijs bestaat uit een bedrag van 5000 euro.

Het doel van de prijs is duurzame activiteiten en projecten in Arnhem te stimuleren. Denk aan energie en klimaat, circulaire economie en biodiversiteit. De winnaar moet de prijs gebruiken voor zijn of haar initiatief.
Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen. De jury bestaat dit jaar uit Margreet van Gastel (oud-wethouder), Frank Croes (HAN) en Petra Souwerbren (GNMF).

Je kunt tot en met 31 oktober inzenden. Spelregels en inschrijfformulieren vind je op www.groenevos.nl/duurzaamheidsprijs.

Arnhemse wereldverbeteraar

Dirk Zeldenrust was een wereldverbeteraar bij uitstek. Hij overleed in 2017. Zijn dadendrang krijgt navolging met ‘zijn’ prijs. Deze gaat jaarlijks naar een persoon of organisatie die vindt dat een betere wereld niet kan wachten. Net als Dirk. Onderzoekers of studenten met duurzame innovaties kunnen meedingen. Maar ook natuurbeschermers, ondernemers of mensen die hun buurt verduurzamen.

Fonds van Dirk

De prijs wordt ter beschikking gesteld uit het Fonds van Dirk. Dit wordt gevuld wordt door personen en bedrijven die het gedachtegoed van Dirk of duurzame initiatieven een warm hart toedragen.
Ook bijdragen aan het Fonds van Dirk? Dat kan! Er is een rekeningnummer in het leven geroepen, dat uitsluitend bestemd is voor de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs. NL27 TRIO 2017 6766 67 t.n.v. De Groene Vos. Stichting De Groene Vos heeft een ANBI-status. Dus je gift is aftrekbaar voor de belasting.

Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.