Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Dinsdag 9 mei: Zitting beroepszaak Thermen Berendonck

Geplaatst op 10-04-2017 in Nieuws.

In de afgelopen winter zijn al enkele hectares bomen gekapt en is begonnen met de aanleg van de toegangsweg en nieuwe paden. Toch is de strijd tegen Thermen Berendonck nog niet verloren. De GNMF is vorig jaar samen met het IVN Rijk van Nijmegen opnieuw in beroep gegaan tegen het bestemmingsplan. We trekken daarbij samen op met drie bedrijven, die een eigen beroepschrift hebben ingediend.
In beide beroepen wordt met name het (aanvullende) onderzoek volgens de ‘Ladder voor duurzame verstedelijking’ betwist. We blijven van mening dat nut en noodzaak van een een groot sauna- en wellnesscomplex op deze locatie níet is aangetoond. De juridische discussie is daarbij voer voor fijnproevers. Het gaat bijvoorbeeld over het onderscheid tussen saunabedrijven en kuuroorden.

Kom ook naar Den Haag!

De zitting over onze beroepen vindt plaats op dinsdag 9 mei 2017 om 10.00 uur bij de van de Raad van State aan de Kneuterdijk in Den Haag. Wil je onze zaak steunen en eens van dichtbij meemaken hoe zo’n zitting werkt? Je bent van harte welkom.

Bomenkap in de Berendonck, februari 2017

Alex de Meijer on EmailAlex de Meijer on Linkedin
Alex de Meijer
Alex de Meijer
Participatie, energie en water
Alex is onze specialist op het gebied van duurzame energie en water. Hij zet zich in voor wind- en zonneprojecten met een zo groot mogelijke inbreng van de lokale gemeenschap. Meer weten? a.de.meijer@natuurenmilieugelderland.nl, 06 4882 0433.