Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Cursus Wildlifecrime op 16 juni

Geplaatst op 02-05-2018 in Nieuws.

De 25 plaatsen van de populaire cursus Wildlifecrime op 16 juni zitten helaas al vol.

Stuur a.u.b. even een e-mail aan mij (b.oosting@gnmf.nl) zodat we je op de reservelijst kunnen zetten mocht er iemand uitvallen. Daarnaast krijg je van ons een seintje als we de cursus weer organiseren.

met vriendelijke groet,

Bernhard Oosting

 

INLEIDING

Ook in Nederland komt wildlifecrime voor: het illegaal doden of vangen van wilde dieren en/of het opzettelijk verstoren of vernielen van hun leefgebied. Het Meldpunt Natuurverstoring probeert een goed beeld te krijgen van de omvang en aard van het probleem en geeft meldingen door aan BOA’s (Buitengewoon opsporingsambtenaren). Duidelijke meldingen zijn daarbij van belang. Maar hoe herken je wildlifecrime? Veel mensen willen wel meewerken, maar het is niet eenvoudig om problemen te herkennen en te omschrijven.

DOEL

Aanwijzingen van wildlifecrime leren herkennen en hoe je een juiste melding kunt doen. Je leert ondertussen veel over een aantal dieren en landschapsecologie. Kennis die je weer kunt gebruiken bij een excursie of andere natuuractiviteiten.

INHOUD CURSUSDAG

Deze cursus duurt een hele dag. Om zaken in het veld ook te kunnen vinden en te herkennen biedt deze cursus de nodige handvatten.

De eerste helft van de cursusdag staat in het teken van het herkennen en de ecologie (biotoop, levenswijze, jachttechnieken) van enkele roofvogelsoorten en dieren als de vos, de das, de boom- en steenmarter, reeën en damherten. Ook het wegvangen van ‘wildzangvogels’ voor volières en handel wordt besproken.

In  de tweede helft van de cursusdag gaan we ook in het veld in om een aantal uitgezette plaatsen delict te onderzoeken. We ronden de bijeenkomst af met een toelichting over omvang, aanpak en het landelijk meldpunt Natuurversturing

De cursus is inclusief een digitaal te ontvangen cursusboek.
De cursus is inclusief koffie/thee en lunch.

PRAKTISCHE INFORMATIE

We proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. Voor GNMF-leden is de prijs slechts €15,-. Nog geen lid? Als je meteen lid wordt van de GNMF (€ 25 per jaar) krijg je de cursus van ons cadeau. Wil je liever alleen naar de cursus, dan is de prijs €30,-.

Opgeven kan helaas niet meer. Deze cursus zit vol.

  • Datum: Zaterdag 16 juni 2018, 9.30 – 17.00 uur
  • Cursuslocatie: Stichting Groennetwerk, Tongerenseweg 212 in Epe
  • Minimum aantal deelnemers: 15
  • Voorziening: Koffie/thee en lunch zijn inbegrepen
  • Kosten: Leden van GNMF € 15,-. Niet leden € 30,-  Word je nu lid (€ 25,- per jaar), dan krijg je van ons deze cursus cadeau.
  • Informatie: GNMF, Bernhard Oosting, b.oosting@gnmf.nl, 026 3523740
Bernhard Oosting on Email
Bernhard Oosting
Bernhard Oosting
Ruimtelijke ordening, natuur en landschap
Meer weten? Neem contact op met Bernhard: b.oosting@natuurenmilieugelderland.nl, 06 2932 7274