Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Crowdfunding voor behoud natuur Arnhemse uiterwaarden

Geplaatst op 27-07-2020 in Nieuws.

De uiterwaarden van Stadsblokken-Meinerswijk in Arnhem zijn een belangrijke plek voor bevers, vogels en vele andere dieren en planten. Ook geeft het gebied verkoeling tijdens warme zomerse dagen. Milieudefensie Arnhem voert actie voor behoud van de natuur en is een crowdfunding actie gestart. Doe je mee?

De gemeente Arnhem wil projectontwikkelaar KWP 430 woningen naast de Rijn laten bouwen. Bouwen in de uiterwaard verstoort de natuur en is gevaarlijk vanwege het overstromingsgevaar. Hoogleraar Pier Vellinga, internationale autoriteit op het gebied van klimaatverandering gaf al eerder aan: “De keuze voor woningbouw op deze plek en op dit moment heeft verstrekkende gevolgen voor rivierverruiming en dijkverhoging elders, of leidt tot meer risico’s hier in Arnhem of elders langs de rivier. Arnhem gaat hier waarschijnlijk spijt van krijgen. Op andere plaatsen worden huizen afgebroken en bomen gekapt om ruimte voor de rivier te maken”.
Natuur en Milieu Gelderland is het hier mee eens. In maart 2019 noemden we in een zienswijze de bouwplannen “onverstandig”.

Crowdfunding

Samen met Stichting Kloppend Stadshart wil Milieudefensie Arnhem de plannen via de rechter tegenhouden. Vind jij het ook belangrijk dat er geen flats en villa’s in Stadsblokken-Meinerswijk komen? Doneer dan een financiële bijdrage zodat Milieudefensie Arnhem naar de rechter kan stappen. In totaal is € 35.000 nodig voor onderzoeken en advocaten. Iedere euro is welkom en wordt ingezet om naar de rechter te gaan en de plannen en het probleem onder de aandacht te brengen.

Crowdfunding Stadsblokken-Meinerswijk

Plan voor 430 woningen in uiterwaarden onverstandig, Natuur en Milieu Gelderland, 14 maart 2019

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.