Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Coöperatie ValleiEnergie richt BV op

Geplaatst op 18-04-2019 in Nieuws.

De coöperatie ValleiEnergie gaat een aparte BV oprichten: ValleiEnergie Advies en Projecten B.V. Deze maakt het mogelijk de vele activiteiten in de Gelderse Vallei op te schalen en verder te professionaliseren. De BV heeft maar een aandeelhouder: coöperatie ValleiEnergie. “Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons en FoodValley op de weg naar een eigen regionaal en democratisch energiebedrijf”, aldus voorzitter Elmar Theune.

ValleiEnergie BV

Voor 2019 heeft de BV een voorlopige begroting van € 250.000. Er zijn plannen voor coöperatieve zonnecentrales in Nijkerk, Barneveld, Lunteren, Renswoude, Ede, Rhenen, Wageningen en Renkum.  ValleiEnergie wil groene energie zo veel mogelijk lokaal opwekken en verkopen. Momenteel heeft ValleiEnergie ongeveer 350 energieklanten, voornamelijk in Ede en Wageningen.
De BV voert ook het eerstelijns energieloket uit voor gemeenten. De inwoners kunnen met al hun vragen over energiebesparing en duurzame energie via telefoon en mail bij dit loket terecht. Daarnaast steunt ValleiEnergie gemeenten, bewoners en bedrijven met wijkaanpakken, energie besparen en van het gas af.

Valleistroom

Lokale Coöperatie ValleiEnergie maakt zich sinds 2012 sterk voor de opwek en levering van groene energie (ValleiStroom) door en voor burgers en bedrijven in de FoodValley. Ongeveer 450 leden van de coöperatie zijn gezamenlijk eigenaar van het coöperatie, welke de enige aandeelhouder van ValleiEnergie Advies en Projecten BV is. De leden kunnen zo meebeslissen over de energietransitie in hun eigen regio.
Inwoners en bedrijven kunnen de lokale en regionale energietransitie op verschillende wijzen ondersteunen via ValleiEnergie: door klant te worden en lokale groene energie af te nemen, door lid te worden, en zo mee te beslissen, door deel te nemen aan collectieve zonnecentrales of door via de nieuwsbrief ValleiEnergie te volgen en tips voor energiebesparing in de praktijk te brengen.
ValleiEnergie is sinds 2013 aangesloten bij de Gelderse Natuur en Milieufederatie.

Bron: ValleiEnergie

Alex de Meijer on EmailAlex de Meijer on Linkedin
Alex de Meijer
Alex de Meijer
Participatie, energie en water
Alex is onze specialist op het gebied van duurzame energie en water. Hij zet zich in voor wind- en zonneprojecten met een zo groot mogelijke inbreng van de lokale gemeenschap. Meer weten? a.de.meijer@natuurenmilieugelderland.nl, 06 4882 0433.