Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Communicatieprijs voor Windpark Nijmegen-Betuwe

Geplaatst op 11-11-2016 in Nieuws.

De wervingscampagne voor Windpark Nijmegen-Betuwe is bekroond met de Communicatieprijs Nijmegen. Het resultaat van de campagne – meer dan 2 miljoen euro aan windaandelen, gekocht door ruim 1.000 leden – en de integrale aanpak was doorslaggevend voor de vakjury. Volgens juryvoorzitter Korneel Jeuken was de campagne “zeer compleet, met een authentieke en innovatieve aanpak”. Doelgroepen op alle niveaus werden bereikt. Ook het tastbare resultaat, dat de eigen verwachtingen overtrof, sprak de jury aan.

De GNMF is supertrots dat ze, samen met vele anderen, de campagne tot een succes heeft weten te maken. De projectleiding voor de ledenwerving was in handen van Christine Wevers, communicatie-adviseur bij de GNMF.
De wervingscampagne voor het windpark vond plaats van april tot en met november 2015. In de eerste fase lag de focus op ledenwerving voor coöperatie WindpowerNijmegen. Het resultaat oversteeg alle verwachtingen: het ledental verdriedubbelde van 400 naar zo´n 1.500 leden.

Ons doel, om tenminste € 2 miljoen eigen vermogen te vergaren voor de coöperatie door de verkoop van windaandelen, werd ruim overschreden.

Ook in de tweede fase liep de campagne als een trein. Christine Wevers: “Binnen enkele weken hadden leden voor ruim € 3,2 miljoen aan windaandelen aangevraagd. Veel meer dan nodig”.

Contact GNMF: Christine Wevers, 026 3523753

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.