Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Circulair ambachtscentrum Nijmegen wint prijs

Geplaatst op 13-11-2020 in Nieuws.

Het plan voor een Circulair Ambachtscentrum in Nijmegen is in de prijzen gevallen. Rijkswaterstaat schreef voor de tweede keer een prijsvraag uit in het kader van het programma VANG (Van Afval naar Grondstof). Natuur en Milieu Gelderland begeleidde de opstelling van het Nijmeegse plan. We zijn blij en dus ook een beetje trots!

Met toekenning van de prijs, een bedrag van maximaal 50.000 euro (het definitieve bedrag is nog niet bekend), kan Nijmegen het plan voor het Circulair Ambachtscentrum gaan uitvoeren.

Circulair ambachtscentrum

Het doel van een circulair ambachtscentrum is om hoogwaardig hergebruik van producten en materialen te realiseren. Een circulair ambachtscentrum bestaat bijvoorbeeld uit samenwerking tussen een milieustraat, kringloopwinkel en reparatiewerkplaats. Maar ook andere partijen kunnen zich aansluiten bij het netwerk, bijvoorbeeld bedrijven die teruggewonnen grondstoffen gebruiken voor het maken van nieuwe producten.

Nando Habraken on Email
Nando Habraken
Nando Habraken
Duurzame energie en circulaire economie
Nando is onze specialist op het gebied van duurzame energie en circulaire economie. Hij zet zich in voor goede participatieve processen in de energietransitie, zoals de RES-sen. Meer weten? Neem contact op via email of bel naar 06-11622491.