Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

BuurtGroenBedrijf Spijkerkwartier wint circulaire prijs

Geplaatst op 10-02-2022 in Nieuws.

BuurtGroenBedrijf in het Arnhemse Spijkerkwartier wint de prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief van Gelderland. Deze aanmoedigingsprijs is in het leven geroepen door Natuur en Milieu Gelderland en werd heel toepasselijk uitgereikt in de Week van de Circulaire Economie. Het BuurtGroenBedrijf mocht een prachtige circulaire bokaal, gemaakt van resthout, in ontvangst nemen. Daarnaast mogen zij een jaar lang het speciaal ontworpen Kringlogo voeren.

Landelijk waren er 33 nominaties voor de burgerinitiatievenprijs, waarvan zeven in Gelderland. Daarvan kwam het BuurtGroenBedrijf als beste Gelders initiatief uit bus, met name vanwege hun project BuurtBokashi.

De jury was erg gecharmeerd van dit initiatief. Bokashi maken van gevallen blad in de stad? Ja, dat kan! In het Spijkerkwartier streven buurtbewoners naar een gesloten groenbalans zonder fossiele brandstoffen. Al het vrijkomend blad en snoeisel blijft in de wijk als mulchlaag of in een takkenril. De beplanting blijft vitaal en is bestand tegen de grillen van het weer door klimaatverandering. De jury is unaniem: dit project is supersolidair en circulair!

Jolanda van Looij mocht de circulaire bokaal namens het BuurtGroenBedrijf in ontvangst nemen. ‘Met het project BuurtBokashi zorgen we ervoor dat al het groen wat in de wijk staat, ook in de wijk blijft!’ zegt ze trots.

Kringlogo

De mooie wisseltrofee prijkt een jaar lang op de schoorsteenmantel van het BuurtGroenBedrijf. Volgend jaar is een ander initiatief aan de beurt. Ook mag het BuurtGroenBedrijf een jaar lang het kringlogo voeren. De Natuur en Milieufederaties lieten dit logo ontwerpen speciaal voor het winnende burgerinitiatief. Zo kan het BuurtGroenBedrijf het hele jaar laten zien dat zij het meest circulaire initiatief zijn van Gelderland en anderen inspireren om ook met circulaire economie aan de slag te gaan!

In het zonnetje

De omslag richting een circulaire economie gaat helaas niet vanzelf. Daar hebben we (ook) initiatiefrijke inwoners voor nodig, die zelf de verandering tot stand brengen die ze graag willen. Gelderland kent gelukkig al heel wat van deze circulaire inwoners. Deze circulaire initiatieven wil Natuur en Milieu Gelderland graag extra in het zonnetje zetten in de week van de circulaire economie. Vandaar dat zij een prijs voor het meest circulaire burgerinitiatief in het leven hebben geroepen. De prijs wordt ook in zeven andere provincies uitgereikt.

Nando Habraken on Email
Nando Habraken
Nando Habraken
Duurzame energie en circulaire economie
Nando is onze specialist op het gebied van duurzame energie en circulaire economie. Hij zet zich in voor goede participatieve processen in de energietransitie, zoals de RES-sen. Meer weten? Neem contact op via email of bel naar 06-11622491.