Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

“Bouw nieuw Slingeland-ziekenhuis bij voorkeur op Wedeo-locatie”

Geplaatst op 22-03-2017 in Nieuws.

Kijk opnieuw serieus naar de stationslocatie Wedeo voor het nieuw te bouwen ziekenhuis van Doetinchem. Dat is de oproep van Milieuwerkgroep Oude IJsselstreek, Kans voor de Achterhoek en de GNMF aan de gemeente Doetinchem en de provincie Gelderland. Zij doen dit aan de vooravond van een gemeentelijke presentatie over de nieuwbouwplannen op donderdag 23 maart.

De organisaties vinden dat nieuwbouw van het Slingeland-ziekenhuis goed kan plaatsvinden op de bestaande Wedeo-locatie bij het station in plaats van in het buitengebied. Volgens bevindingen van het adviesbureau SRO is de locatie Wedeo zowel per auto, openbaar vervoer als fiets goed bereikbaar. Ook kan een ziekenhuis met al de activiteiten er omheen een nieuwe economische impuls geven aan de kern van Doetinchem.

Ruimte duurzaam benutten

De beschikbare ruimte op het Wedeo terrein is weliswaar kleiner maar daar zet SRO tegenover dat dit op te vangen is door de ruimte ook duurzaam te benutten, bijvoorbeeld door geconcentreerd parkeren. Bovendien wordt daarmee voorkomen dat onnodig in het buitengebied in waardevol open landschap een grote steenmassa wordt toegevoegd en Doetinchem een sprong maakt over de A18. Inbreiden heeft wat dat betreft de voorkeur boven uitbreiden, stellen de organisaties.

Bereikbaarheid

De provincie ziet de bereikbaarheid van de nu beoogde locatie bij de A18 als een zodanig knelpunt dat grootschalige aanpassingen aan het wegennet, fietspaden en in mindere mate de lijnvoering van het openbaar vervoer moeten worden uitgevoerd. Ook is het niet de bedoeling van het provinciale beleid dat hier grote ontwikkelingen in het landschap mogelijk worden gemaakt als er niet elders in stedelijk gebied goede alternatieven zijn.

Bernhard Oosting on Email
Bernhard Oosting
Bernhard Oosting
Ruimtelijke ordening, natuur en landschap
Meer weten? Neem contact op met Bernhard: b.oosting@natuurenmilieugelderland.nl, 06 2932 7274