Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Bouw je eigen BuitenGewone Egelhuisje

Geplaatst op 11-10-2019 in Nieuws.

Egel. Foto Rudmer Zwerver - Saxifraga

Egel. Foto Rudmer Zwerver – Saxifraga

Bouw je eigen egelhuisje! Het gaat niet goed met de egel in Nederland. Nu de winter voor de deur staat kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Doe je mee?

De populatie egels in Nederland is afgenomen. Dit blijkt uit tellingen van Egelwerkgroep Nederland. Dit prikkelende zoogdier kan dus wel een steuntje in de rug gebruiken. Zeker in het najaar, wanneer egels veilig en warm plekje zoeken om de winter door te brengen. Wie weet laat hij zijn oog wel vallen op jouw tuin!

Aan de slag met een egelhuisje!

Samen met Egelwerkgroep Nederland heeft natuurplatform BuitenGewoon het BuitenGewone Egelhuisje in het leven geroepen. Zij hebben bouwtekening gemaakt waarmee je het huisje helemaal zelf in elkaar kan zetten.
Op de website van BuitenGewoon vind je de bouwinstructies voor jouw eigen egelhuisje, maar ook een instructievideo. Daarin legt timmerman Sven precies uit hoe het gebouwd moet worden.
Is het egelhuisje klaar? Vraag dan een gratis naambordje aan!

Bekijk de egelhuisjes LIVE

BuitenGewoon plaatst zelf ook drie huisjes verspreid door Gelderland. Benieuwd welk huisje als eerst bewoond wordt? Vanaf maandag 21 oktober zijn de huisjes live te volgen via YouTube.
Heb je een huisje gebouwd? Of staat er al een egelhuisje in je tuin? Wordt dan lid van de Facebookgroep Egelhuisjes. Deel jouw foto’s, filmpjes, vragen en ervaringen op deze pagina.

 

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.