Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Bomen planten voor herstel cultuurlandschap Ooijpolder

Geplaatst op 24-11-2021 in Nieuws.

Afgelopen zaterdag, 20 november, was er een zeer geslaagde plantdag in de Ooijpolder. Burgerinitiatief Duurzame Ooijpolder plant hier bomen en struiken aan als ecologische verbindingslinten in het Ooijsche landschap. Om 10.00 uur hadden zo’n veertig (!) vrijwilligers zich verzameld op de twee locaties waar die dag geplant werd. Na een korte toelichting en instructie van de initiatiefnemers konden de handen uit de mouwen. In totaal zijn er zo’n honderd bomen aangeplant (vooral veel linde, kastanje en walnoot, en verschillende soorten hoogstamfruit) en zo’n achthonderd stuks struweelhaag, bosplantsoen en kleinfruit.

Heb je deze plantdag gemist maar wil je wel graag helpen met de aanplant van bomen in dit mooie initiatief? Op 18 december is de volgende plantdag gepland. Meld je aan via info@duurzame-ooijpolder.nl.

Omroep Berg en Dal maakte een mooi verslag van de boomplantdag in de Ooijpolder op 20 november, onder bezielende leiding van lid van onze vereniging Frank Saris.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Plan Boom, met een financiële bijdrage van het Emmerik Milieu Fonds. Heb jij zelf ook een initiatief om bomen aan te planten maar kan je nog ondersteuning gebruiken? Bv advies in soortkeuze, financiering, of hulp bij het werven van vrijwilligers voor de aanplant? Meld je initiatief aan op https://www.natuurenmilieugelderland.nl/projecten/plan-boom! Hier kan je je ook aanmelden als je als vrijwilliger wilt helpen met plantacties zoals die in de Ooijpolder, of als je een boompakket voor in je eigen tuin wilt bestellen.

Plan Boom Gelderland is een gezamenlijk project van Natuur en Milieu Gelderland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Plan Boom is actief door heel Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

 

Jiska van Vliet on Email
Jiska van Vliet
Jiska van Vliet
Medewerker Natuur en Landbouw bij Natuur en Milieu Gelderland
Jiska houdt zich binnen ons team bezig met natuur en landbouw. Vragen over één van deze onderwerpen? Neem contact op met haar via e-mail (j.vanvliet@natuurenmilieugelderland.nl) of bel haar op 06-29330517