Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Biologische boer niet dupe van mestproblemen

Geplaatst op 07-12-2016 in Nieuws.

De Tweede Kamer heeft met grote meerderheid een wetswijziging aangenomen waardoor grondgebonden en biologische boeren niet de dupe worden van de mestproblemen in de melkveehouderij. De grondgebonden boer kan rekenen op de steun van bijna de gehele Kamer. Deze boer heeft genoeg grond om de mest op uit te rijden, laat zijn koeien buiten grazen en houdt rekening met natuur en weidevogels.

“Een belangrijke overwinning voor de grondgebonden en biologische boer”, zegt Tjerk Wagenaar, directeur van Natuur & Milieu, namens de natuur- en milieuorganisaties. “Dit is een mooie stap op weg naar een milieuvriendelijke, toekomstgerichte melkveehouderij”.

“De Tweede Kamer heeft een heldere boodschap afgegeven”, aldus Nol Verdaasdonk, directeur van de Brabantse Milieufederatie. “Grondgebonden boeren verdienen toekomstperspectief en hun plek in de melkveehouderij. Wij zijn blij met de toezegging van LTO Nederland dat ze dit signaal zal overnemen in het sectorplan vanaf 2017. Een belangrijk punt voor ons, we zullen dit dan ook nauwlettend volgen”.

De gezamenlijk natuur- en milieuorganisaties zijn:

  • Natuur & Milieu
  • Milieudefensie
  • De Natuur en Milieufederaties
  • Vogelbescherming Nederland
  • LandschappenNL
  • Natuurmonumenten

Contact GNMF: Volkert Vintges, 026 3523740

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.