Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Bijna een kilometer heg aangeplant

Geplaatst op 04-02-2021 in Nieuws.

Rondom Nijmegen werkt stichting Doornik Natuurakkers, van natuurboer Louis Dolmans, aan versterking van het landschap door het (terug)planten van hagen. Doornik Natuurakkers is met het project ‘Agroforestry regio Nijmegen’ aangesloten bij ons Platform Natuurinclusieve landbouw Gelderland.

Voor de kerst zijn in 2020 de eerste 800 struikjes de grond ingegaan. In 2021 wordt vrolijk doorgeplant, zodat er maart 2021 al 1.000 meter aan nieuwe heggen zijn geplant. In de heggen staan ook boompjes, die de kans krijgen om door te groeien. De heggen zijn aangeplant rondom de akkers van Doornik Natuurakkers en bij twee andere boeren in de buurt van Nijmegen. Het doel van het project is dat 17 boeren in 2023 tezamen op 700 hectare natuurinclusief boeren, voornamelijk door het aanplanten van bomen en struiken.

Voor meer informatie: www.doorniknatuurakkers.nl
Foto’s bij dit bericht: Wim Wilmers

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.