Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Big Jump op 7 juli in Aalst

Geplaatst op 28-06-2018 in Nieuws.

Spring mee met Jochem van Gelder!

Voor de derde keer op rij organiseert Dunea, samen met lokale partners, een Big Jump in de Afgedamde Maas. Het wordt een waar waterfestival waarin je naast een sprong in de rivier, ook kunt spelen, sporten, leren over waterkwaliteit, afval jutten, muziek luisteren en nog veel meer. Het festival gaat om 13 uur van start. Om 15 uur precies vindt de Big Jump plaats.
Dit jaar zijn er twee special guests: tv-celebrity Jochem van Gelder en Li An Phoa van wandelproject Drinkbare Rivieren.

Het Waterfestival start om 13.00 uur met sport, spel, info over waterkwaliteit, afval jutten en live muziek van de rockband Spark of Sanity. Om 15.00 uur springen bestuurders en publiek het rivierwater in vanaf het strand van recreatiegebied de Neswaarden in Aalst. The Big Jump wordt dit jaar begeleid door Jochem van Gelder, de tv-presentator uit Gelderland onder meer bekend van Willem Wever, Praatjesmakers en Lachen om Home Video’s. Hij zal de Jump om 14.30 uur inleiden en verslag doen. De sprong wordt op meer plekken in Europa gemaakt dit weekend. Maar in Nederland (Aalst) is de sprong uniek.

Drinkbare rivieren

Ook zal Li An Phoa van Drinkable Rivers bij het festival zijn. Zij maakt momenteel een voetreis langs de Maas om de kwaliteit van rivierwater onder de aandacht te brengen. Begonnen bij de oorsprong in Frankrijk, heeft zij er al vele kilometers op zitten. Zaterdag deelt ze haar verhalen met het publiek en kun je haar ontmoeten.

Afgedamde Maas

Deze rivier, op de grens tussen Gelderland en Noord-Brabant, is de bron voor het drinkwater van 1,3 miljoen mensen in het westen van Zuid-Holland, maar ook een belangrijke levensader voor bedrijven, recreanten en de lokale flora en fauna. Met de Big Jump willen alle partners van #MijnBron laten zien hoe belangrijk het is om het water schoon te houden.

Wanneer: Zaterdag 7 juli, 13.00 – 16.30 uur
Waar: Recreatiepark De Neswaarden, Zaaiwaard 10 in Aalst (route)
Deelname: Gratis; aanmelden is niet nodig
Organisatie: Dunea i.s.m. #MijnBron-partners
Informatie: Dunea, afgedamdemaas@dunea.nl

Maarten van der Weijden

Vorig jaar sprong Olympisch zwemkampioen met honderd enthousiastelingen in het water. Hieronder vertellen hij en andere deelnemers waarom:

 www.bigjump.nl

 facebook.com/AfgedamdeMaas

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.