Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Veel belangstelling voor luchtkwaliteit in Arnhem

Geplaatst op 24-02-2020 in Nieuws.

Ruim zestig inwoners namen deel aan een informatieavond over de luchtkwaliteit in Arnhem. Meer dan de helft heeft zich inmiddels aangemeld voor het burgermeetnet van de gemeente.

Marieke Gorkink: “Het is mooi om te zien dat er zoveel belangstelling is om samen aan de slag te gaan met onze luchtkwaliteit. Niet alleen de gemeente, maar ook inwoners en bedrijven kunnen werk maken van schone lucht.”

Tijdens de bijeenkomst op 20 februari waren er sprekers van de gemeente, het RIVM en de GGD. Alle presentaties zijn te vinden op onze website. Begin maart volgen er drie workshops over de fijnstofmeters die de inwoners bij hun eigen huis kunnen ophangen.

Doe mee en meld je aan

“Wie zich nog niet heeft aangemeld voor de workshop op 10, 12 of 14 maart, kan dat alsnog doen”, aldus Marieke Gorkink. “Onder deskundige begeleiding zet je dan in twee uurtjes je eigen fijnstofmeter in elkaar. Deze hang je thuis op en de data worden vervolgens geregistreerd bij het RIVM. Zo krijgen we gezamenlijk meer inzicht in de luchtkwaliteit van Arnhem.”

Kijk voor alle informatie op onze dossierpagina www.gnmf.nl/schonelucht

Marieke Gorkink on EmailMarieke Gorkink on Linkedin
Marieke Gorkink
Marieke Gorkink
Projectleider bij Natuur en Milieu Gelderland
Marieke is het aanspreekpunt voor het thema Voedsel en Schone Lucht. Meer weten? Neem contact op via e-mail of 06 10828694.