Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Veel belangstelling voor grote zonnedaken in regio Nijmegen

Geplaatst op 18-05-2017 in Nieuws.

Ruim zestig geïnteresseerden kwamen er op 17 mei naar de eerste Zonnedaken Conferentie in de regio Nijmegen. Doel was om eigenaren van grote bedrijfsdaken te informeren over zonnesystemen. De aanwezigen kregen uitleg over het leasen en verzekeren, over energiecontracten en over de verschillende manieren om een zonnesysteem te realiseren.

“Zonnepanelen kunnen lokale welvaart en werkgelegenheid opleveren”.

De bijeenkomst bij de ARN Afvalenergiecentrale, die zelf ook meer dan 700 zonnepanelen op het dak heeft liggen, werd verzorgd door lokale aanbieders van zonne-energie. Zij informeerden eigenaren van bedrijfsdaken over de mogelijkheden. Daarbij hebben meer dan tien bedrijven aangegeven serieus werk te gaan maken van een eigen zonnesysteem.
“Voor bedrijven met een groot dak is er van alles mogelijk om financieel aantrekkelijk een zonnesysteem aan te leggen. Maar voor die bedrijven is het geen dagelijkse kost om na te denken over zonne-energie. Daarom geven wij hun vrijblijvend en duidelijk informatie”, aldus Tim Buijs, eigenaar van All Clean Energy, één van de organiserende bedrijven.

“Zonnepanelen zijn natuurlijk een goede manier om het klimaatprobleem aan te pakken. Maar daarnaast kan het lokale welvaart en werkgelegenheid opleveren door de projecten uit te laten voeren door lokale installateurs en ontwikkelaars”, legt GNMF-directeur Volkert Vintges uit.
De GNMF is samen met de Provincie Gelderland en het Gelders Energieakkoord één van de initiatiefnemers van de conferentie. Waarschijnlijk wordt binnenkort een tweede conferentie georganiseerd en zullen andere regio’s in Gelderland volgen. In de tussentijd kunnen geïnteresseerde dakeigenaren via de website www.geldersezonnedaken.nl meer informatie aanvragen over zonnesystemen.

Foto’s: Jaap Zoet

Petra Souwerbren on Email
Petra Souwerbren
Petra Souwerbren
Directeur
Petra is directeur bij Natuur en Milieu Gelderland. Je kunt met haar contact opnemen via p.souwerbren@natuurenmilieugelderland.nl of 06 2305 5791.