Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Arnhemse wereldverbeteraars gezocht voor Dirk Zeldenrust duurzaamheidsprijs

Geplaatst op 08-10-2020 in Nieuws.

Ben jij bezig met een mooi duurzaam project in Arnhem? Meld je aan en wie weet krijg jij de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs van 5000 euro!

Dirk Zeldenrust, in 2017 op 62-jarige leeftijd overleden, was een Arnhemse wereldverbeteraar bij uitstek. Om Dirks gedachtengoed en dadendrang in ere te houden heeft een aantal getrouwen rond Dirk, de Club van Dirk, de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs in het leven geroepen met als doel duurzame activiteiten en projecten in Arnhem te stimuleren. Deze prijs wordt toegekend aan een persoon of organisatie die – net als Dirk – onderkent dat een duurzame wereld niet kan wachten. In 2020 wordt voor de de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs voor de derde keer uitgereikt.

Voorgaande jaren ging de prijs naar Stichting RecaP en DierbaarGoed. Zowel grote als kleine duurzame initiatieven in Arnhem komen in aanmerking voor de prijs: een bedrag van € 5000,-. Onderzoekers of studenten die werken aan duurzame innovaties kunnen in aanmerking komen, maar ook natuurbeschermers, groene ondernemers of mensen die initiatieven nemen om hun buurt te verduurzamen. Duurzaamheid wordt breed opgevat: energie en klimaat, circulaire economie en biodiversiteit. De winnaar moet de prijs gebruiken om het winnende initiatief te versterken en/of uit te bouwen.

Aanmelden kan tot uiterlijk 31 oktober via e-mail: dirkzeldenrustprijs@degroenevos.nl. De prijs wordt uitgereikt op 27 november 2020 en dit jaar bestaat de jury uit Margreet van Gastel (oudwethouder duurzaamheid), Frank Croes (Circulaire Economie HAN, adviseur duurzame transitie) en Petra Souwerbren (directeur Natuur en Milieu Gelderland).

Meer lezen over de spelregels van de duurzaamheidsprijs

 

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.