Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Dit zijn de 20 allermooiste natuurfoto’s van Gelderland

Geplaatst op 11-06-2019 in Nieuws.

1 van de 20 allermooiste Gelderse natuurfoto's: Gele kwikstaarten. Foto Alex Bos

Alex Bos, Echteld, 1 van de 20: “In het voorjaar zijn de gele kwikstaarten hun territorium aan het verdedigen tegen andere mannetjes. Dit gaat gepaard met heftige, korte gevechten net boven het gras. Op deze locatie deden twee mannetjes erg hun best en ik vond het een leuke uitdaging om ze op de foto te krijgen. Het resultaat had ik niet zo verwacht”.

De twintig allermooiste natuurfoto’s van Gelderland zijn bekend. Uit deze shortlist kiest een vakjury de uiteindelijke winnaar. De bekendmaking daarvan is tijdens het Beleef BuitenGewoon-evenement op 6 juli .

Bijna 7000 mensen bepaalden in de afgelopen weken welke foto’s tot de twintig mooiste van Gelderland behoren. Deze natuurfotowedstrijd is een initiatief van BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland. Dit platform bestaat momenteel 20 jaar. Iedereen mocht foto’s insturen van natuur in Gelderland.

Allermooiste natuurfoto’s

Vanzelfsprekend waren de aanwezige mensen op de shortlist bijzonder blij, op het moment dat hun foto op de shortlist terecht kwam. Die onthulling van de shortlist was in handen van Ernst Boere (provincie Gelderland) en Laurens Tijink (Omroep Gelderland). Maar anderen, die niet bij de laatste twintig behoorden, waren toch ook al gelukkig met een plaats bij de laatste honderd.

Een vakjury kiest uiteindelijk de winnaar van deze Natuurfotowedstrijd. De bekendmaking volgt op 6 juli. Dan is er in Velp het Beleef BuitenGewoon-evenement. Erbij zijn? Hieronder kun je je aanmelden. De winnaar krijgt een eigen reportage in het blad Mooi Gelderland van Geldersch Landschap & Kasteelen en een exclusieve foto-workshop van natuurfotograaf Johan van der Wielen.

 Bekijk hier alle twintig foto’s

 Beleef Buitengewoon-evenement 6 juli

Wie maakt de mooiste Gelderse natuurfoto? GNMF, 11 maart 2019

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.