Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Activiteit Geef om Gelderland: Hoe vergroen je de RES in jouw regio?

Geplaatst op 15-10-2020 in Nieuws.

Webinar, dinsdag 27 oktober, 19.30-21.00 uur

Je snapt dat we fors moeten inzetten op duurzame energie, maar dan wel goed landschappelijk ingepast en niet ten koste van de natuur. En je zou daar graag wat aan bijdragen. Dan is het tweede webinar van Geef om Gelderland echt iets voor jou!

In Gelderland is deze zomer in elke regio een regionale energiestrategie (RES) vastgesteld. In het volgende stadium zullen er regiobijeenkomsten zijn over de uitwerking. Hoe goed zit het nu met de landschappelijke inpassing in de RES en waar liggen nog kansen? We praten je bij en geven je tips en adviezen om beslagen ten ijs komen in gesprekken over de RES.

In het webinar staan we onder andere stil bij de inzet op lokaal eigendom voor de nieuwe wind- en zonneparken. Dat is een goede manier om invloed te hebben op het belang van natuur- en landschap in projecten. Daarnaast zorgt het er voor dat de energieopwekking ook wat oplevert voor de lokale bevolking. Je hoort ook meer over de handreiking ‘Natuur en Landschap in de RES’ die de gezamenlijke natuur- en milieufederaties begin oktober uitbrachten. Hoe kan je die handleiding zelf gebruiken om de RES zo groen mogelijk te maken?

Je kunt je hier aanmelden.

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.