Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Aanbevelingen uit de praktijk voor warmtebeleid gemeenten

Geplaatst op 12-10-2020 in Nieuws.

Eind 2021 moeten Nederlandse gemeenten een Transitievisie Warmte vastgesteld hebben. Daarin komt te staan op welke datum woonwijken van het gas af gaan en hoe de gemeente dit gaat aanpakken. Transitievisies Warmte zijn cruciaal om klimaatverandering tegen te gaan en de verduurzaming van Nederland te versnellen.

In de publicatie ‘Transitievisie Warmte in de praktijk’ bundelden de Natuur en Milieufederaties en Natuur & Milieu aanbevelingen en praktijkvoorbeelden uit gepubliceerde en nog niet gepubliceerde Transitievisies van gemeenten. Met dit document willen we gemeenten inspireren en ondersteunen met praktische en concrete voorbeelden.

“Bewoners en de lokale omgeving betrekken is een must en gelukkig heel goed haalbaar. Deze brochure laat zien – aan de hand van veel praktijkervaring – dat het loont om bewonersinitiatieven te omarmen en te faciliteren.” Annie van de Pas, netwerkdirecteur Natuur en Milieufederaties.

Download hier Transitievisie Warmte in de Praktijk

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.