Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

6 tips voor een circulair coalitieakkoord

Geplaatst op 03-05-2022 in Nieuws.

Elk gemeentelijk coalitieplan in Nederland heeft straks een circulaire economie-paragraaf. Tenminste, als het aan de Natuur en Milieufederaties ligt. Om gemeenten daarbij te helpen stelden we het document “6 tips voor een circulair coalitieakkoord” op, met concrete suggesties.

De coronaperiode heeft ons het belang laten zien van een duurzame en lokale focus voor een gezonde samenleving. Er is meer aandacht gekomen voor lokaal produceren, voor mens en milieu in de eigen omgeving. Dit zijn tevens de kernwaarden van de circulaire economie.

Gemeenten spelen een bepalende rol in de lokale economie en maken dus ook het verschil bij de ontwikkeling van de circulaire economie. De maatschappij vraagt er nu om en de mogelijkheden zijn er. In veel lokale verkiezingsprogramma’s was aandacht voor circulaire economie. Nederland heeft op dit moment een unieke kans om samen daadkrachtig te innoveren en ook echt koploper in circulaire economie te worden.

Werk jij nu aan een coalitieakkoord voor jouw gemeente? Wij brengen graag zes concrete mogelijkheden onder de aandacht om als gemeente een echt duurzame, circulaire economie te stimuleren. Het is duidelijk dat we op lokaal niveau weliswaar niet alle knoppen in handen hebben om de economie circulair te maken, maar dat we wél een wezenlijke bijdrage kunnen leveren.

Wil jij met jouw gemeente ook koploper worden in de circulaire economie? Bekijk dan gauw onze 6 tips.

6 tips voor een circulair coalitieakkoord

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.