Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

WindpowerNijmegen

Lidorganisatie van GNMF

Leer WindpowerNijmegen beter kennen. We stelden ze de volgende vijf vragen:

1. Waar zet jullie organisatie/ lokale groep zich voor in?

WindpowerNijmegen is een energiecoöperatie door en voor burgers. De coöperatie neemt het heft in eigen handen door zélf duurzame en lokale energieprojecten op te zetten. Burgers leveren zo een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van hun eigen omgeving.

2. Wat doen jullie om je doel te bereiken?

We brengen burgers samen. Mensen binnen de coöperatie inspireren elkaar door na te denken en te praten over verduurzaming van de eigen omgeving.

We richten ons vooral op de mogelijkheden om concrete projecten in duurzame energie te realiseren. Zo willen we bijdragen aan de energietransitie in de regio. De coöperatie werkt daarbij nauw samen met ontwikkelstichting Wiek-II, voor de noodzakelijke professionele inbreng van kennis en kunde.

3. Waar zijn jullie het meest trots op?

Met het realiseren van Windpark Nijmegen-Betuwe in 2016 is een eerste belangrijke mijlpaal bereikt. 1.013 leden van WindpowerNijmegen hebben geïnvesteerd in windaandelen en zijn daarmee samen eigenaar van het windpark geworden. Het windpark is pas een begin. De coöperatie wil nog veel meer mooie, duurzame energieprojecten voor én door burgers in Nijmegen en omgeving realiseren.

4. Met welke uitdagingen hebben jullie te maken?

Nu Windpark Nijmegen-Betuwe is gerealiseerd willen we verder. Bestuur en ledencommissies zijn druk bezig met het ontwikkelen van een koers voor de komende tijd. We moeten keuzes maken: gaan we voor lokaal of regionaal? Komen er nieuwe kansen om te investeren? Welk profiel willen we voor WindpowerNijmegen? En welke organisatiestructuur past daarbij?

5. Waarom zijn jullie aangesloten bij de GNMF?

Net als de GNMF gaan wij voor een mooi en duurzaam Gelderland. De GNMF is bovendien een waardevolle partner geweest bij de ontwikkeling van onze coöperatie en ons burgerwindpark. Via Stichting Wiek-II, waarvan de GNMF mede-oprichter is, heeft ze ons professioneel ondersteund bij het opzetten van het Omgevingsfonds en onze ledenwervingscampagne.

 

logo WIndpark Nijmegen Betuwe

Bezoekadres windpark Nijmegen-Betuwe
Bezoekerscentrum Windpark Nijmegen-Betuwe ‘De Mussenhut’.
Griftdijk 244, Nijmegen-Oosterhout
Op Google Maps: locatie de Grift
De dichtstbijzijnde bushalte (5 minuten lopen) is bushalte Stationsstraat, Oosterhout-Nijmegen.
De handigste OV-route is afhankelijk van je startpunt en het beste op te vragen via www.9292ov.nl.

Postadres
Windpark Nijmegen-Betuwe / Coöperatie WindpowerNijmegen
Fransestraat 2
6524 JA Nijmegen
info@windparknijmegenbetuwe.nl
http://www.windparknijmegenbetuwe.nl/

 

 

 

Els Sytsma
Els Sytsma
Els houdt jullie via de website en social media op de hoogte van nieuws en achtergronden rondom natuur en milieu in Gelderland. Ook houdt ze de agenda van de Provinciale Staten in de gaten, om waar nodig belangrijke input te leveren voor duurzame besluitvorming.