Skip navigation MENU

Geef om Gelderland

Steeds meer mensen willen het verschil maken voor de natuur, het landschap of het milieu in hun omgeving. Jij ook? Wij helpen je graag aan nieuwe kennis en inspiratie om het verschil ook echt te kunnen maken. Daarom hebben we het programma Geef om Gelderland opgezet.

In ‘Geef om Gelderland’ bieden we je elke maand de mogelijkheid om deel te nemen aan een webinar, meeting, lezing of excursie. Houd onze agenda in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief om de aankondigingen te volgen.

Aankomende activiteiten

Themabijeenkomst: Natuur, Landschap en de Energietransitie
(Woensdag 21 april 16.00-17.30)

Tijdens deze thema-bijeenkomst gaan we in op het zeer actuele vraagstuk hoe ambities voor natuur, landschap en energietransitie in goede samenhang gerealiseerd kunnen worden. In het programma zitten inleidingen over de opgaven en kansen voor de aanpak; nieuw beeldmateriaal van de Natuur en Milieufederaties over dit onderwerp, een panelgesprek, peiling van de mening van leden / belangstellenden en discussie. Je kan je hier aanmelden.

Fotoworkshop Natuur en Milieu Gelderland
(Woensdag 28 april 19.30-21.30)

Dit jaar bestaat Natuur en Milieu Gelderland 50 jaar! Om dat te vieren houden we van mei tot oktober een een fotowedstrijd voor de inwoners van Gelderland. Om jullie een beetje op weg te helpen houden we in april alvast een workshop met prijswinnend Natuurfotograaf Johan van der Wielen waarin hij enkele tips over fotografie geeft aan de hand van zijn eigen werk. Benieuwd? Bekijk hier wat van zijn werk. De workshop is zo opgezet dat deze toegankelijk is voor fotografen van allerlei niveau’s! Voor deze workshop vragen we een eigen bijdrage van €5,-. Leden van Natuur en Milieu Gelderland mogen gratis deelnemen. Je kan je hier aanmelden.

Eerdere activiteiten

Geef om Gelderland is gestart in 2020, met een webinar over Plan Boom, een bijeenkomst over het vergroenen van de Regionale Energie Strategieën, een gesprek over onze visie op de toekomst van de landbouw en een lezing van milieufilosoof Martin Drenthen. In 2021 hebben we een webinar over het Aanvalsplan Landschapselementen, een webinar over Schone Lucht en een online-meetup over circulair ondernemen gehouden.