Skip navigation MENU

Geef om Gelderland

Steeds meer mensen willen het verschil maken voor de natuur, het landschap of het milieu in hun omgeving. Jij ook? Wij helpen je graag aan nieuwe kennis en inspiratie om het verschil ook echt te kunnen maken. Daarom hebben we het programma Geef om Gelderland opgezet.

In ‘Geef om Gelderland’ bieden we je elke maand de mogelijkheid om deel te nemen aan een webinar, meeting, lezing of excursie. Op 30 september zijn we afgetrapt met een webinar over Plan Boom. Daar vertelde initiatiefnemer Tsjitske Ypma hoe ze in een stuk openbaar groen, naast een basisschool in Eefde, met leden van de plaatselijke ponyclub dit voorjaar een mooie eetbare haag inplantte.

Activiteiten

Hoe vergroen je de RES in jouw regio? (Webinar, 27 oktober)

Je snapt dat we fors moeten inzetten op duurzame energie met zon en wind, maar dan wel graag goed landschappelijk ingepast en niet ten koste van de natuur. In Gelderland is deze zomer in elke regio een regionale energiestrategie (RES) vastgesteld. Dit najaar kunnen inwoners meepraten over de uitwerking. Wat is goed om te weten als je met de regio aan tafel gaat om het belang van natuur en landschap er goed in te krijgen? Hoe goed zit het nu met deze onderwerpen en waar liggen nog kansen? We praten je bij en geven je tips en adviezen om beslagen ten ijs komen in gesprekken over de RES. Meld je ook aan voor de meeting als je gewoon meer wilt weten over de RES in Gelderland en hun invloed op natuur en landschap. Meer details over het programma volgen.

Wanneer: Dinsdag 27 oktober 19.30-21.00
Voor wie: Iedereen die een bijdrage zou willen leveren aan de RES om het eindresultaat zo groen mogelijk te maken
Waar: Online via Zoom
Deelname: Gratis

Meld je hier aan

Starten met een voedselbos (Eind november)

Je droomt van een eigen voedselbos, op een eigen terrein of in de openbare ruimte. Hoe krijg je dat van de grond? Waar begin je, wat is belangrijk om te weten? Hoe vind je grond, hoe betrek je anderen, waar moet je op letten: bij de start maar ook voor de toekomst?

Wanneer: eind november, 19.30 – 20.30
Voor wie: Iedereen die meer wil weten over het starten van een voedselbos

We heten vanaf nu Natuur en Milieu Gelderland. Voor jou verandert er niets. Meer lezen over onze nieuwe naam