Skip navigation MENU

Geef om Gelderland

Steeds meer mensen willen het verschil maken voor de natuur, het landschap of het milieu in hun omgeving. Jij ook? Wij helpen je graag aan nieuwe kennis en inspiratie om het verschil ook echt te kunnen maken. Daarom hebben we het programma Geef om Gelderland opgezet.

In ‘Geef om Gelderland’ bieden we je elke maand de mogelijkheid om deel te nemen aan een webinar, meeting, lezing of excursie. Houd onze agenda in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief om de aankondigingen te volgen.

Geef om Gelderland 2021

 

Aanvalsplan landschapselementen (Webinar, 27 januari)

Sinds het begin van de vorige eeuw is het aantal landschapselementen met meer dan 60% gedaald. Die daling gaat nog altijd door, zo blijkt o.a. uit resultaten van het Meetnet Agrarisch Cultuurlandschap van LandschappenNL. Met het aanvalsplan landschapselementen willen we dat tegengaan. Dit doen we door te streven naar een netwerk van landschapselementen die het landelijk gebied doorstrijden. Tijdens deze bijeenkomst hopen we mensen te inspireren om zelf ook aan de slag te gaan met biodiversiteit in hun gemeente en dit ook onder de aandacht te brengen van de gemeente. Ook zal een gastspreker van de Vlinderstichting iets vertellen over het belang van deze landschapselementen voor biodiversiteit en over hoe je vlinders als graadmeter voor biodiversiteit kan gebruiken.

Wanneer: Woensdag 27 januari 19.30-20.30
Voor wie: Voor lokale natuur- en milieugroepen, vrijwilligers en gemeenteambtenaren die een rol willen spelen om biodiversiteit in hun gemeente te verbeteren.
Waar: Online via Zoom
Meld je hier aan

Cirulair Ondernemen (Online Meet-up, 2 februari)

Goed geld verdienen in een circulair Nederland. Een groeiende groep ondernemers experimenteert met nieuwe modellen voorbij het kortetermijndenken. Zij vinden dat bedrijven een positieve bijdrage zouden moeten leveren aan de samenleving en de planeet. In deze meet-up gaan we aan de hand van een drietal fragmenten uit de Tegenlichtaflevering ‘Goed geld verdienen’ in gesprek over de ondernemer van de toekomst. Dat gesprek voeren we met dit panel: Hoogleraar Jan Jonker, auteur Shinta Oosterwaal, Bork (sloop-, recycling- en saneringsbranche, Hoogeveen) en Aarden (duurzame maatkleding, Arnhem). Deze meet-up houden we in samenwerking met de Natuur en Milieufederatie Drenthe.

Wanneer: Dinsdag 2 februari 20.00-21.30
Voor wie: Ondernemers die een duurzame toekomst nastreven en natuurlijk ook anderen die meer willen weten over de toekomst van de duurzame economie.
Waar: Online via Zoom
Meld je hier aan

Eerdere activiteiten

Geef om Gelderland is gestart in 2020, met een webinar over Plan Boom, een bijeenkomst over het vergroenen van de Regionale Energie Strategieën, een gesprek over onze visie op de toekomst van de landbouw en een lezing van milieufilosoof Martin Drenthen.

 

We heten vanaf nu Natuur en Milieu Gelderland. Voor jou verandert er niets. Meer lezen over onze nieuwe naam