Skip navigation MENU

Geef om Gelderland

Steeds meer mensen willen het verschil maken voor de natuur, het landschap of het milieu in hun omgeving. Jij ook? Wij helpen je graag aan nieuwe kennis en inspiratie om het verschil ook echt te kunnen maken. Daarom hebben we het programma Geef om Gelderland opgezet.

In ‘Geef om Gelderland’ bieden we je elke maand de mogelijkheid om deel te nemen aan een webinar, meeting, lezing of excursie. Houd onze agenda in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief om de aankondigingen te volgen.

Aankomende activiteiten

Webinar biodiversiteit op je bord (Woensdag 19 mei 19.30-21.00)

Waar doe jij je boodschappen? Door bewust te kiezen wat en waar je koopt, kun je een aanzienlijk verschil maken voor de biodiversiteit. Er zijn namelijk tal van voedselproducenten met aandacht voor de natuur en ook in de supermarkt kun je bewuste keuzes maken. Hoe? Dat hoor je in dit webinar: Biodiversiteit op je bord.

Gastsprekers

– Gustaaf Haan, hoofd onderzoek bij Questionmark. Questionmark helpt consumenten, producenten en supermarkten met informatie om verantwoorde keuzes te maken in het kopen en verkopen van voedsel. Hoe kun je als consument in de supermarkt het verschil maken?

– Marieke Karssen, conceptontwikkelaar van Puur Betuws. De boeren in de Betuwe hebben zich verenigd en bieden samen op www.puurbetuws.nl hun producten aan. De producten worden thuis bezorgd. Wat doen zij aan biodiversiteit? Waar draag je aan bij als je bij hen je boodschappen bestelt?

– Arianne Doelman, Herenboeren Nijmegen. Herenboeren zijn boerderijen die gedragen worden door een groep enthousiaste inwoners. Samen zijn zij eigenaar van de boerderij en zij hebben een boer in dienst. In Gelderland ontstaan op steeds meer locaties een Herenboerderij. Wat voegt deze vorm toe aan de biodiversiteit?

Je kan je hier aanmelden

Webinar nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) (Woensdag 26 mei van 19.30 – 20.30 uur)

Onze landelijke koepel houdt een webinar over de nieuwe wet bestuur en toezicht rechtspersonen. Met de ingang van deze wet zullen enkele dingen veranderen in de aansprakelijkheid van verenigingen en stichtingen. Wil jij op de hoogte zijn van wat dat voor jou vereniging of stichting gaat betekenen? Tijdens deze bijeenkomst zal uitgelegd worden waar je op moet letten.

Je kan je hier aanmelden

 

Eerdere activiteiten

Geef om Gelderland is gestart in 2020, met een webinar over Plan Boom, een bijeenkomst over het vergroenen van de Regionale Energie Strategieën, een gesprek over onze visie op de toekomst van de landbouw en een lezing van milieufilosoof Martin Drenthen. In 2021 hebben we een webinar over het Aanvalsplan Landschapselementen, een webinar over Schone Lucht, een online-meetup over circulair ondernemen een fotoworkshop en een themabijeenkomst over natuur en landschap in de energietransitie gehouden.