Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Fotowedstrijd

Dit jaar bestaat Natuur en Milieu Gelderland 50 jaar! Om dat te vieren houden we een een fotowedstrijd voor de inwoners van Gelderland. De wedstrijd is in mei van start gegaan en loopt tot oktober.

Voor de fotowedstrijd kan je foto’s insturen in de volgende drie categorieën die passen bij ons werk voor Gelderland:

  • Gelderse Natuur
  • Landschap en ruimte in Gelderland
  • Duurzaam Gelderland

De foto’s kan je opsturen naar fotografiewedstrijd@natuurenmilieugelderland.nl.
Uiterste inzenddatum: zondag 3 oktober 2021

Jury

De foto’s worden door een driekoppige jury beoordeeld. Deze bestaat uit natuurfotograaf Johan van der Wielen, Hans Dijkstra van het tijdschrift nieuwe Veluwe en onze eigen communicatiemedewerker Els Sytsma.

Waar zal de jury op letten:

  • Past de foto bij het thema
  • Originaliteit
  • Goed gebruik van fotografische techniek
  • Is de foto gemaakt met respect voor de natuur
  • Is de foto gemaakt binnen de wettelijke kaders (denk aan verboden gebieden, afgesloten tijden, vlieghoogte, etc.)
  • Is er geen overmatig gebruik gemaakt van nabewerking

Meer informatie over de regels voor deelname vindt je in het: Reglement fotowedstrijd Natuur en Milieu Gelderland

Prijzen

De winnaars in alle drie de categorieën mogen samen een dag meelopen op de Veluwe met prijswinnend natuurfotograaf Jan Vermeer. Hij zit al tientallen jaren in het vak en ging enkele jaren geleden de hele wereld over met zijn paddenstoelenfoto’s. Benieuwd naar zijn werk? Neem een kijkje op zijn website

Daarnaast zullen er vast nog een hoop mooie foto’s ingezonden worden die de hoofdprijs net niet winnen. Ook deze foto’s zullen nog in het zonnetje gezet worden. De vorm waarin we dat doen zullen we later bekendmaken.

Onze Juryleden:

 

Hans Dijkstra

Hans Dijkstra is uitgever en fotograaf van het tijdschrift Nieuwe Veluwe. Hij is nauw betrokken bij de selectie en keuze van foto’s. Zijn grootste inspiratiebron is: de mens. In foto’s legt hij hun passies, bevlogenheid, kennis en inzet voor hun omgeving vast. Hij heeft oog voor sfeer en compositie, en weet als ervaren lithograaf ook de technische kwaliteit van foto’s te waarderen.

 

Johan van der Wielen

Johan van der Wielen is een fulltime natuur- en nachtfotograaf en heeft vele (inter)nationale prijzen gewonnen met zijn beelden. Met zijn beelden vertelt hij verhalen en neemt hij je mee op avontuur in onze unieke Nederlandse natuur. De creatieve geest van een fotograaf en beelden met verhalen zijn voor hem belangrijker dan het vastleggen van een mooi onderwerp of unieke soort.

 

Els Sytsma

Els weet als communicatiemedewerker voor Natuur en Milieu Gelderland natuurlijk precies wat voor ons belangrijk is en zal in de jury dan ook vooral kijken of de foto’s passen bij ons werk en onze verhalen. Ze is zeer benieuwd naar alle foto’s die jullie insturen!