Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Webinar ‘Tips & Tricks samenwerking gemeenten & bewonersinitiatieven’

21 juni 2022 - 10:30 uur

De beweging richting aardgasvrije wijken komt steeds verder op gang. Meer gemeenten gaan ermee aan de slag en ook meer bewoners willen aan de slag met het verduurzamen van de woning. Dat is maar goed ook, want de aardgasvrij-transitie vraagt om een nieuwe manier van samenwerken. Hoe zorg je ervoor dat die samenwerking soepeltjes verloopt? Wat kunnen we leren van de praktijk?

21 juni webinar ‘Tips & Tricks samenwerking gemeenten & bewonersinitiatieven’

Ben je gemeenteambtenaar of ben je lid van een bewonersinitiatief? Neem dan deel aan de webinar ‘Tips & tricks samenwerking gemeenten & bewonersinitiatieven’.

In deze webinar verbinden we de lessen van de Leerkring ‘Samenwerken met bewonersinitiatieven’ van PAW (Programma Aardgasvrije Wijken) met de zoektocht naar volwaardig samenwerken in de warmtetransitie van de Participatiecoalitie. En zoomen we in op de praktijk met de ervaringen van bewonersinitiatief Stichting Duurzaam Wierden.

Aan het woord

  • Simone Rommets is onderdeel van Natuur en Milieufederatie Groningen/Participatiecoalitie vertelt meer over de uitkomst van het onderzoek bij bewonersinitiatieven.
  • Miranda Scheffer vertelt over haar ervaringen – zij is lid van bewonersinitiatief Stichting Duurzaam Wierden en zet stappen samen met de gemeente naar een aardgasvrije wijk.
  • Heidi van Otten van de gemeente Gooische Meren deelt lessen uit de PAW leerkring.

De webinar is op dinsdag 21 juni van 10.30 – 11.45 uur.

Klik hier om je aan te melden voor de webinar.

Heb je vragen over het webinar? Mail Anna Ankoné via anna.ankone@vng.nl