Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Watercafé Klimaat in de stad

26 februari 2019 - 19:30 uur

Met de verkiezingen voor de Waterschappen (20 maart) op komst, worden in heel Gelderland Watercafés gehouden. Waterschapspartij Water Natuurlijk wil met belangstellenden en verenigingen in gesprek over natuurlijk waterbeheer. In Apeldoorn gaat het vooral over klimaatverandering en  vooral: wat we daar met elkaar aan kunnen en moeten doen.

Het klimaat verandert, hierdoor krijgen we steeds meer te maken met extremen van droogte, neerslag en temperaturen. WaterNatuurlijk wil dat de waterschappen goed anticiperen op deze ontwikkelingen, met oog voor natuur, cultuurhistorie en recreatie, zowel in het stedelijke als in het landelijke gebied.

Klimaatbestendige leefomgeving

Hoe kunnen we met elkaar een steentje bijdragen aan een duurzame en klimaatbestendige leefomgeving? Willem Seine opent de bijeenkomst en gaat hier graag over in gesprek. De inleiding wordt gegeven door Theo Straatsma, ontwerper openbare ruimte bij gemeente Apeldoorn.  Natuurlijk is er gelegenheid voor vragen en discussie.

Het tweede deel van de avond vindt plaats in kleinere groepen, zodat iedereen aan bod kan komen. De avond is een uitgelezen kans om met elkaar te netwerken en belangrijke thema’s onder de aandacht te brengen bij WaterNatuurlijk. Namens WaterNatuurlijk zijn Astrid Meier en Frans ter Maten aanwezig, zij voeren de kieslijst aan vanuit Waterschap Vallei en Veluwe.

Wanneer: Dinsdag 26 februari, 19.30 – 21.30 uur
Waar: Doc-Zuid, Wormenseweg 460 in Apeldoorn
Deelname: Gratis
Aanmelden: Via t.es2@chello.nl
Informatie: Website WaterNatuurlijk Vallei en Veluwe