Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Watercafé Eerste hulp bij klimaatverandering

21 februari 2019 - 20:00 uur

‘Eerste hulp bij klimaatverandering’ is het thema van het eerste Watercafé in Arnhem. WaterNatuurlijk Rijn en IJssel heeft Anabella Meijer, schrijfster van het gelijknamige boek gevraagd om te vertellen over wat wel en niet werkt bij het in beweging krijgen van je omgeving bij het redden van de planeet. Ook Nico Wissing, één van de beroemdste tuinontwerpers van Nederland, is uitgenodigd. Hij vertelt wat je kunt doen om je tuin en je buurt aan te passen aan het veranderend klimaat en meer ruimte te bieden aan de natuur in de stad.

Het boek ‘Eerste hulp bij klimaatverandering’ was amper twee maanden na de lancering in november al uitverkocht. Recensies in onder andere Trouw, Metro en de vele aandacht voor haar bijzondere boek op social media zorgen ervoor dat zij op uitnodiging van o.a. het KNMI door het hele land toert om te vertellen over het enige boek over het klimaat waar je blij van wordt.
Nico Wissing zet zich al jaren in voor een schonere, groenere en vooral duurzamere wereld. “Er is veel onwetendheid. In Nederland willen we het goed doen, maar hoe? Ik deel graag mijn kennis en ervaring over hoe we de inrichting van de buitenruimte weer in balans kunnen brengen met onze natuurlijke leefomgeving”.

WaterNatuurlijk is een landelijke waterschapspartij met lokale afdelingen die zich inzetten voor natuur, landschap en recreatie. Vijf Arnhemse kandidaten vertellen je 21 februari waar zij zich voor inzetten.

Wanneer: Donderdag 21 februari, 20.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.30)
Waar: Molenplaats Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24A in Arnhem
Deelname: Gratis, aanmelden niet nodig
Informatie: Website WaterNatuurlijk Rijn en IJssel