Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Voorlichtingsavond bestrijding Japanse Duizendknoop

31 mei 2018 - 19:00 uur

De beruchte Japanse Duizendknoop kan straten en tuinen slopen. Daarom organiseert de gemeente Arnhem op donderdag 31 mei een voorlichtingsavond over de bestrijding van deze snelgroeiende invasieve exoot.

De Japanse Duizendknoop groeit op meer dan 170 plekken in Arnhem. Omdat de plant geen natuurlijke vijanden heeft kan hij zich snel uitbreiden. De wortels groeien tot wel drie meter diep en bovendien ook enkele meters in de breedte. De wortels zijn flexibel en scherp en groeien zelfs door asfalt heen.
De Duizendknoop is lastig te bestrijden omdat uit één stukje wortel of stengel weer een hele nieuwe plant kan groeien. Gooi daarom wortels en plantafval van de Duizendknoop altijd bij het restafval. Zo wordt verdere verspreiding voorkomen.

Voorlichtingsavond

In een korte film is te zien hoe je de plant kunt herkennen, hoe snel de plant groeit en welke schade hij kan veroorzaken. Bezoekers kunnen de verschillende stadia van de Duizendknoop ter plekke zien. Het IVN is aanwezig en neemt bezoekers mee naar buiten, want de plant groeit vlakbij het bezoekerscentrum. De Duizendknoopbrigade uit Renkum geeft tekst en uitleg over hoe zij de plant bestrijden.
Het is een inloopavond waarvoor je je niet hoeft aan te melden. Je kunt tussen 19.00 en 21.00 uur gewoon binnenlopen, de film en ander voorlichtingsmateriaal bekijken. En natuurlijk kun je vragen stellen over hoe je de plant het beste kunt bestrijden.

Wanneer: Donderdag 31 mei, 19.00 – 21.00 uur
Waar: Molenplaats Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24A in Arnhem
Organisatie: Gemeente Arnhem
Meer informatie: Website gemeente Arnhem