Samen voor een mooi en duurzaam Gelderland

Skip navigation MENU

Voedsel Anders karavaan in Wageningen

28 september 2018 - 00:00 uur

Voedsel Anders gaat de stad in en de boer op met een Voedselkaravaan die door verschillende streken van Nederland trekt. In elke regio worden nieuwe verhalen en aanbevelingen opgehaald over de transitie naar een duurzaam en rechtvaardig voedselsysteem.

Op vrijdag 28 september strijkt de Voedselkaravaan neer op de campus in Wageningen. Je kunt kijken naar de prachtige documentaire ‘Wij oogsten hier geluk’ over community supported agriculture in Nederland, tijdens een overheerlijk buffet gekookt door vluchtelingen in Vreemde Streken.

Daarna is er in de bibliotheek een interactieve avond met ethiekfilosoof Michiel Korthals en loco-burgemeester Lara de Brito over het principe van ‘Goed Eten’ en wat dat betekent voor de stad en haar inwoners. En op zaterdag 29 of zondag 30 september brengt de Voedselkaravaan een unieke interactieve theatervoorstelling op een boerenerf waarbij de voedseldilemma’s van boeren en burgers onder de loep worden genomen. De afsluiting is in sfeer tijdens een diner met producten van de boerderij! Bekijk het voorlopige programma

Wanneer: 28-30 september
Waar: Diverse locaties in Wageningen
Deelname: Gratis
Organisatie: Boerengroep, OtherWise, Streekeigen Producten Nederland, SP, Slow Food Rijnzoet en Voedsel Anders
Meer informatie: Website Voedsel Anders